Σφοδρή απάντηση ΑΚΕΛ στον Π. Προδρόμου

Σφοδρή απάντηση ΑΚΕΛ στον Π. Προδρόμου

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας -και ασφαλώς ο κ. Προδρόμου- ποτέ δεν ήγειραν θέμα στον Γ.Γ. του ΟΗΕ. Αυτόν προφανώς δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν ότι καλύπτει την Τουρκία"

Γραπτή απάντηση εξέδωσε ο Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου.

Διαβάστε επίσης: Boλές κατά ΑΚΕΛ από Προδρόμου

Αυτούσια η ανακοίνωση:
 
Για την αποτυχία της Διάσκεψης του Κράν Μοντάνα και για το παρατεταμένο αδιέξοδο ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θεωρεί την ελληνοκυπριακή πλευρά συνυπεύθυνη μαζί με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας -και ασφαλώς ο κ. Προδρόμου- ποτέ δεν ήγειραν θέμα στον Γ.Γ. του ΟΗΕ. Αυτόν προφανώς δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν ότι καλύπτει την Τουρκία. Το ΑΚΕΛ όμως οι κυβερνώντες το κατηγορούν με στόχο να το δαιμονοποιήσουν γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα αποκρύψουν τα αρνητικά αποτελέσματα που προκαλούν για την ελληνοκυπριακή πλευρά και την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, οι λανθασμένοι χειρισμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Οι κυβερνώντες καλούνται να απαντήσουν επί της ουσίας: Πόσο πειστικός μπορεί να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις προθέσεις του, όταν τη θέση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων τη συνοδεύει με όρους και προϋποθέσεις που ακυρώνουν σημαντικές συγκλίσεις, τις οποίες ο Γ.Γ. του ΟΗΕ ζητά όπως διαφυλαχθούν;

Σ’ αυτό πρέπει να απαντήσουν οι κυβερνώντες αντί να κάνουν παιγνίδι εσωτερικής κατανάλωσης. Οι κυβερνώντες επιβάλλεται να κατανοήσουν ότι το μέλλον της Κύπρου είναι πάνω από κάθε μικροκομματικό και παραταξιακό όφελος.