Τιμές και δόξες σε Στάλιν - Λένιν από ΑΚΕΛ προανήγγειλε ο Άντρος

Τιμές και δόξες σε Στάλιν - Λένιν από ΑΚΕΛ προανήγγειλε ο Άντρος

Σοκαρίστηκαν στην Λευκωσία από την πρωτοβουλία του Γ. ΓΡ. μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κομμουνιστικού κόμματος της Ρωσίας.

Του Στέλιου Ξιουρή

Ύμνους και διθυράμβους για τους Ιωσήφ Στάλιν και Βλαντιμίρ Λένιν προς γνώση και συμμόρφωση των νέων κομμουνιστών – στελεχών του κόμματος, ετοιμάζει το ΑΚΕΛ σε συνεργασία με τους συντρόφους του Κομμουνιστικού κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μπορεί η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης να επέφερε σημαντικές αλλαγές στην γεωπολιτική κατάσταση της χώρας , αλλά το ΑΚΕΛ φαίνεται ότι αναπολεί τις μέρες της αγαστής συνεργασίας του κόμματος με τους Ρώσους κομουνιστές.

Έτσι ευκαιρίας δοθείσης με την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ στην Ρωσία έγινε και η συνάντηση με τον Γκενάτι Ζουγκάνοβ, Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως μεταδίδει επακριβώς η καλή συνάδελφος του ΚΥΠΕ Μαρία Κονιώτου ο κ. Κυπριανού προέβη στην εξής δήλωση για το περιεχόμενο της συνάντησης του με τον κ. Ζουγκάνοβ.

«Μας ενημέρωσαν για σειρά εκδηλώσεων που θα διοργανώσουν για τα 75χρονα της νίκης, για τα 150 χρόνια του Λένιν, τα 140 χρόνια του Στάλιν και μας ζήτησαν να ανταλλάξουμε απόψεις για το κατά πόσον μπορούμε να συνδιοργανώσουμε κάποιες εκδηλώσεις κ.λπ., και τους είπα να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας».

 Ποιοι ήταν  οι Ιωσήφ Στάλιν – Βλαντιμίρ Λένιν

Πάντως η πρόθεση του κ. Κυπριανού να διοργανώσει με τους Ρώσους συντρόφους του εκδηλώσεις για Στάλιν- Λένιν προκάλεσε και την αντίστοιχη σαστιμάρα-  παγωμάρα στα γραφεία της Εζεκία Παπαϊωάννου, αφού θα ήθελαν να « ξεχάσουν» το παρελθόν τους και να ανοίξουν νέους δρόμους για να προσελκύσουν αριστερούς που δεν συμμερίζονται τις προσωπολατρίες του παρελθόντος. Φυσικά και ανοίγματα σε άλλους κομματικούς χώρους που βρίσκονται στις παρυφές της αριστεράς και του σοσιαλισμού και στο άκουσμα τέτοιων αντιλήψεων θα προβληματιστούν για την συμπόρευση τους με το ΑΚΕΛ.

Ο ΙΩΣΗΦ Βησσαριόνοβιτς  ΣΤΑΛΙΝ διετέλεσε Γ. Γρ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης και έμεινε στην ιστορία για την εξάλειψη της πολιτικής αντιπολίτευσης μέσω ενός συστήματος εξορίας και παγίωσε την αρχή του , την εποχή της μεγάλης Εκκαθάρισης ) 36-38), μια περίοδο καταστολής με διαγραφές , φυλακίσεις εξορίες, εκτελέσεις, δολοφονίες απέναντι τόσο σε πάρα πολλούς κομμουνιστές που διαφωνούσαν με τις επιλογές και την νοοτροπία της κυρίαρχης τάσης (σταλινισμός) στο κομμουνιστικό κόμμα της ΕΣΣΔ , όσο και χιλιάδες άλλους πολίτες που κατηγορούνταν για πολιτικά εγκλήματα. Ο Στάλιν θεωρείται ο πατέρας του επονομαζόμενου « υπαρκτού σοσιαλισμού».

Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ Ιλίτς Ουλιάνοφ( ψευδώνυμο ΛΕΝΙΝ) ήταν  ο ηγέτης της Ρωσικής Επανάστασης των Μπολσεβίκων και επικεφαλής της ΕΣΣΔ ( 1922-1924). Ο Λένιν στην έντονη δράση του ως  επαναστάτης- πολιτικός και πολιτικός- θεωρητικός ίδρυσε μαζί την Κομμουνιστική Διεθνή διακόπτοντας τις σχέσεις τους με τους σοσιαλιστές και ονομαζόμενοι πλέον κομμουνιστές. Αυτός ήταν που πρότεινε για την θέση του Γ.ΓΡ. το 1922 τον Στάλιν.

Όσον αφορά τους εορτασμούς γα τα 75 χρόνια της νίκης, αυτά αναφέρονται στην νίκη των Ρώσων κατά των Γερμανών στο ΣΤάλινγκραντ που συνέβαλε σημαντικά και καθοριστικά στην ήττα του ναζισμού…