Η Σπέχαρ βλέπει Αναστασιάδη και Ακιντζί

Η Σπέχαρ βλέπει Αναστασιάδη και Ακιντζί

Με βάση το πρόγραμμα του Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα, 10 Ιουλίου, αναμένεται να δοθεί στα μέλη του η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει σήμερα η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ενόψει της μετάβασής της στη Νέα Υόρκη, όπου θα ενημερώσει στις 19 Ιουλίου το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώπιον του οποίου θα τεθεί στο τέλος του μήνα προς υιοθέτηση το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Διαβάστε επίσης: Συζητήσεις στο Foreign Office για το Κυπριακό είχε η Τζέιν Χολ Λουτ

Με βάση το πρόγραμμα του Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα, 10 Ιουλίου, αναμένεται να δοθεί στα μέλη του η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. 

Η συνάντηση της κ. Σπέχαρ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην οικία του Προέδρου Αναστασιάδη στη Λεμεσό, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναρρώνει μετά την επέμβαση την οποία υποβλήθηκε ύστερα από τραυματισμό στο δεξί του πόδι.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Η συνάντηση με τον κ. Ακιντζί θα πραγματοποιηθεί στα κατεχόμενα στις 4 το απόγευμα.

Η κ. Σπέχαρ αναμένεται να αναχωρήσει για την Νέα Υόρκη αργά την Παρασκευή.

Πηγή: ΚΥΠΕ