Εγκαινίασαν την διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας Αναστασιάδης - Ακιντζί

Εγκαινίασαν την διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας Αναστασιάδης - Ακιντζί

Ανάρτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση του μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που αφορά την κινητή τηλεφωνία.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη αναφέρετε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μουσταφά Ακιντζί όπου εφαρμόζει στην πράξη τη διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας.

Ο Προέδρος σημείωσε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση του μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που αφορά την κινητή τηλεφωνία.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Η Ανάρτηση του κ. Αναστασιάδη:

 

Το θέμα αναμένεται να είναι μεταξύ των ζητημάτων που θα συζητηθούν κατά τις χωριστές συναντήσεις που η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα έχει την Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, πριν τη μετάβασή της στη Νέα Υόρκη, όπου θα ενημερώσει στις 19 Ιουλίου τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, μετά την κατάθεση της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για την ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), ενόψει της ανανέωσης της θητείας της δύναμης. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Σπέχαρ αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο για την έδρα του διεθνούς οργανισμού το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: Πολύ κοντά στην υλοποίηση ΜΟΕ κινητής τηλεφωνίας

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, και ο κ. Ακιντζί, είχαν συμφωνήσει, μεταξύ άλλων, κατά την άτυπη συνάντησή τους στις 26 Φεβρουαρίου την εφαρμογή του ΜΟΕ σχετικά με τη διαλειτουργικότητα της κινητής τηλεφωνίας, μέσω χωριστών συμφωνιών με τους παρόχους και στις δυο πλευρές, με κόμβο που έχει την έδρα του στην Ευρώπη, για να διευκολυνθεί μια μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των δυο κοινοτήτων.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ΜΟΕ αυτό βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην εφαρμογή του έπειτα από εξελίξεις στην τ/κ πλευρά σε σχέση με το θέμα της τιμολόγησης, ώστε το κόστος να μην είναι απαγορευτικό. Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως το ζήτημα του κόστους είναι κάτι που αφορά τους παρόχους και τον κόμβο κινητής τηλεφωνίας, την ελβετική εταιρεία Comfone, που ασχολούνται με τα τεχνικά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του μέτρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ