Τατάρ: Τα Βαρώσια πρέπει να ανήκουν στο τουρκικό έθνος

Τατάρ: Τα Βαρώσια πρέπει να ανήκουν στο τουρκικό έθνος

«Δεν θα υπάρξει παράδοση των Βαρωσίων στους Ε/κ»

«Θεωρούμε ότι τα Βαρώσια πρέπει να ανήκουν στο τουρκικό έθνος» δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσί Τατάρ λέγοντας ότι δεν πιστεύει πως μπορεί να υπάρξει στο σύντομο μέλλον μια συμφωνία στην Κύπρο και ξεκαθάρισε ότι "δεν θα υπάρξει παράδοση των Βαρωσίων στους Ε/κ».
 
Όπως μεταδίδεται από τ/κ ΜΜΕ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ΜΗΑ, ο κ. Τατάρ ανέφερε σήμερα ότι η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου μπορεί να συμβάλλει οικονομικά στο ψευδοκράτος και γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ένα μοντέλο (εκμετάλλευσης των Βαρωσίων) που θα είναι ωφέλιμο για όλους. Είπε επίσης ότι η Τουρκία θα δείξει σύντομα περισσότερο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οζερσάι: Πρώτη σύσκεψη για την καταγραφή στα Βαρώσια

«Εάν μπορέσουμε να διαχειριστούμε καλά αυτή τη διαδικασία πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να γίνου πολύ καλά πράγματα. Το να παραμείνουν κλειστά τα Βαρώσια για περισσότερο καιρό πλέον είναι παράλογο. Γιατί δεν υπάρχει μια διαδικασία συνομιλιών, δεν υπάρχει συμφωνία, ούτε φαίνεται να υπάρχει προοπτική για συμφωνία. Γι’ αυτό εάν ανοίξει θα αποκαταστήσει τα δικαιώματα σε όσους έχουν νόμιμα δικαιώματα». Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ θα επωφεληθούν και το ψευδοκράτους και οι παλιοί ιδιοκτήτες.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Η Χουριέτ αναφέρεται σε αυτή τη δήλωση του Ερσίν Τατάρ όπως και σε δήλωση του «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι παρόμοια με την ανάρτησή του στο Facebook με την πρόσθεση ότι στην σύσκεψη το πρωί αξιολόγησαν τον επιστημονικό τρόπο της καταγραφής που θα γίνει. Σύμφωνα με την Χουριέτ, στη σύσκεψη καθορίστηκε ότι η ομάδα καταγραφής θα εισέλθει στα Βαρώσια εντός δύο εβδομάδων.

Πηγή: ΚΥΠΕ