Ο Πρόεδρος παρέλαβε την πρόταση Ακιντζί και συγκαλεί συμβούλιο Αρχηγών

Ο Πρόεδρος παρέλαβε την πρόταση Ακιντζί και συγκαλεί συμβούλιο Αρχηγών

Στα χέρια του Προέδρου Αναστασιάδη η πρόταση Ακιντζί για συνδιαχείριση φυσικών πόρων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε σήμερα τον επικεφαλής του Γραφείου του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο ο οποίος του επέδωσε την πρόταση που υπέβαλε προς τον ΓΓ των ΗΕ ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί, σε σχέση με τη συνδιαχείριση των φυσικών πόρων. Η ανακοίνωση αναφέρει οτι ο Πρόεδρος έδωσε οδηγίες όπως συγκληθεί το Συμβούλιο Αρχηγών, προκειμένου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις και την εν λόγω πρόταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβεβαίωση Newsbomb: Πρόταση Ακιντζί στον ΠτΔ για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στη Λεμεσό, τον επικεφαλής του Γραφείου του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κ. Sergiy Illarionov, ο οποίος του επέδωσε την πρόταση που υπέβαλε προς τον ΓΓ των ΗΕ ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί, σε σχέση με τη συνδιαχείριση των φυσικών πόρων.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες όπως συγκληθεί το Συμβούλιο Αρχηγών στις 16 Ιουλίου, προκειμένου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις και την εν λόγω πρόταση.