Πετάει η ομάδα του Νικόλα - προβλήματα σε ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ

Πετάει η ομάδα του Νικόλα - προβλήματα σε ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ

Π. Λεωνίδου και Χρ. Ερωτοκρίτου πρωτοστάτες στην ψήφιση σημαντικών νομοθετημάτων

Του Στέλιου Ξιουρή

Με ποσοστό ευστοχίας που θα ζήλευε και ο Γιάννης Αντεντοκούμπο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ προώθησε στην τελευταία συνεδρία του σώματος μείζονα νομοθετήματα, την ίδια στιγμή που οι αντίστοιχες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ περιφέρονταν ασκόπως στο Κοινοβούλιο και περιορίζονταν σε διαπληκτισμούς…

Ενδεχομένως να μην απεικονίζει την γενικότερη εικόνα στις Κοινοβουλευτικές ομάδες των δυο μεγάλων κομμάτων τα όσα διαδραματίσθηκαν στην τελευταία συνεδρία του σώματος της παρούσας περιόδου, αλλά σαφώς καταδεικνύει ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παραγωγικότητα τους  οι Κ.Ο. ΑΚΕΛ- ΔΗΣΥ και βεβαίως δεν μπορεί να θεωρείται και άσχετη η πτώση των ποσοστών που συγκεντρώνουν.

Οι αδυναμίες τους πάντως είναι εμφανείς και προς τούτο , όπως πληροφορούμαστε, θα επιχειρηθεί ανασυγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού πλέον ο χρόνος μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές λιγοστεύει και κυρίως οι πολίτες παρουσιάζονται με περισσότερες απαιτήσεις από τους μεγάλους, εξ ου και εξάσκησαν πιέσεις και έστειλαν μηνύματα μέσω της ψήφου τους στις Ευρωεκλογές.

Π. Λεωνίδου και Χρ. Ερωτοκρίτου πρωτοστάτες στην ψήφιση σημαντικών νομοθετημάτων

Η επιμονή και η μεθοδικότητα της Αναπληρώτριας Προέδρου και του βουλευτή του ΔΗΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ, οδήγησε εν μέσω ατραπών και πολιτικών αντεγκλήσεων και αναταραχών την ψήφιση δυο προτάσεων νόμου που αφορούν μείζονα κοινωνικά θέματα που απασχολούν μεγάλες ομάδες πολιτών και εν γένει την κοινωνία.

Συγκεκριμένα υπερψηφίστηκε η πρόταση νόμου της κ. Ερωτοκρίτου περί εμπορίας προσώπων που αποτελούσε διακαή πόθο και απαίτηση όλων των γυναικείων οργανώσεων , αλλά και ΜΚΟ όπως και άλλων κοινωνικών ομάδων. Μια εκ των βασικών προνοιών είναι η ενοχοποίηση όλων εκείνων που δέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες από κοπέλες που «εμπορεύονται» μαστροποί, έστω και αν δεν γνώριζαν ότι δεν γίνεται με την θέληση τους. Δηλαδή πέραν του μαστροπού ένοχος είναι εξίσου και ο πελάτης.

Όσον αφορά την σημαντική καινοτομία που εισήχθη βάσει της πρότασης νόμου του κ. Λεωνίδου περιστρέφεται γύρω από τις εξετάσεις τετραμήνων σε Γυμνάσια και Λύκεια. Ουσιαστικά αποτελεί την σημαντικότερη μεταρρύθμιση στην παιδεία των τελευταίων χρόνων η οποία  αποτελεί μπούσουλα δια τα περαιτέρω στον τομέα της παιδείας.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Πάντως ο Υπουργός Παιδείας ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗΣ παρουσιάστηκε ενθουσιασμένος από την υπερψήφιση του επονομαζόμενου νόμου Λεωνίδου, αφού δεν μπορούσε να αντέξει άλλη ήττα στα θέματα παιδείας μετά το πατατράκ του καλοκαιριού…

Ηχορύπανση και κάρτα φιλάθλου ΑΚΕΛ- ΔΗΣΥ

Την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι ανάλωναν δυνάμεις και τελικά έμεναν εκτεθειμένοι με τις δικές τους θέσεις σε σημαντικά νομοθετήματα. Το μεν ΑΚΕΛ επέμενε στην αναβολή της ψήφισης σχετικής νομοθεσίας για την ηχορύπανση, αφήνοντας έτσι τις τουριστικές περιοχές για μια ακόμη περίοδο να υποφέρουν από τα ντεσιμπέλ. Κι όλα αυτά προφανώς μετά από πιέσεις κάποιων επιχειρηματιών κέντρων αναψυχής που επηρεάζονται από τις επιχειρούμενες αλλαγές.

Όσον αφορά τον ΔΗΣΥ η παταγώδης αποτυχία στην προώθηση αλλαγών στην κάρτα φιλάθλου, μάλλον εξέθεσε το κόμμα, αφού οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στους φιλάθλους δεν ευοδώθηκαν και προκάλεσαν απογοήτευση. Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι με την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ δεν επιφέρονταν σημαντικές αλλαγές στο σχετικό νομοσχέδιο, κάτι που δεν άρεσε κυρίως στους οργανωμένους φιλάθλους των σωματείων που αντιδρούν…