Ο εκπαιδευτικός κόσμος καταδικάζει την τουρκική εισβολή

Ο εκπαιδευτικός κόσμος καταδικάζει την τουρκική εισβολή

Έντονη καταδίκη

Ο εκπαιδευτικός κόσμος της Κύπρου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την τουρκική εισβολή, η οποία οδήγησε στη διαίρεση της πατρίδας μας και μαζί στο δράμα των αγνοουμένων, των χιλιάδων προσφύγων και νεκρών, των εγκλωβισμένων, αλλά και στο έγκλημα του εποικισμού και μιας ανυπολόγιστης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής καταστροφής. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήγαν στην ορκομωσία και... παρανόμησαν εκατοντάδες Κύπριοι (Φωτος)

Ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι με την Τουρκία να προκαλεί και να επιχειρεί Τρίτη Εισβολή στην ΑΟΖ της Κύπρου, συμπληρώνονται φέτος σαράντα πέντε χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 της Χούντας των Αθηνών, που έδωσε προσχηματικά την ευκαιρία στην Τουρκία να εισβάλει στο νησί μας στις 20 Ιουλίου 1974 και να πραγματώσει τα προδιαγεγραμμένα στρατηγικά και επεκτατικά της σχέδια.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Σαράντα πέντε χρόνια μετά από εκείνο το θλιβερό καλοκαίρι του 1974, σημειώνεται, η χώρα μας εξακολουθεί να υφίσταται τις τραγικές επιπτώσεις της τουρκικής κατοχής. «Τις μνήμες εκείνων των ημερών, όσο οδυνηρές κι αν είναι, οφείλουμε να τις κρατήσουμε ζωντανές, προκειμένου να μας βοηθήσουν στο δύσκολο αγώνα της απελευθέρωσης και της επανένωσης της πατρίδας μας. Μια επανένωση που θα σημάνει το τέλος της κατοχής και σε συνθήκες Δημοκρατίας και απόλυτου σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα οδηγήσει στην επιστροφή των εκτοπισθέντων στις πατρογονικές τους εστίες, υπό συνθήκες ασφαλείας, καθώς επίσης και στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον λαό και κυρίως για τις νέες γενιές των Ελληνοκυπρίων, των Τουρκοκυπρίων, των Αρμενίων, των Λατίνων και των Μαρωνιτών συμπατριωτών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ