Χ. Ζανέττο προτείνει το ΑΚΕΛ για Δήμαρχο Αμμοχώστου-Κοινό υποψήφιο θέλει ο ΔΗΣΥ αν & σκέφτεται Λόρδο

Χ. Ζανέττο προτείνει το ΑΚΕΛ για Δήμαρχο Αμμοχώστου-Κοινό υποψήφιο θέλει ο ΔΗΣΥ αν & σκέφτεται Λόρδο

Δεν αποκλείονται εκπλήξεις από ανεξάρτητους

Του Στέλιου Ξιουρή

Αν και άκομψο έως και ασεβές για ένα πολιτικό πρόσωπο που υπηρέτησε από αρκετά πόστα όπως ο ΑΛΕΞΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ, εντούτοις η σκληρή πολιτική πραγματικότητα και η ζωή που συνεχίζεται αμείλικτη για όλους , υποχρεώνει ακόμη και την ειδησεογραφία να τρέξει για να ενημερώσει περί των διεργασιών για τον διάδοχο του στην θέση του Δημάρχου Αμμοχώστου για το υπόλοιπο της θητείας …

Έτσι ο ΔΗΣΥ άνοιξε τον χορό για τις πολιτικές διεργασίες για ένα εκ των μειζόνων σε συμβολισμό Δήμο , όπως είναι αυτός της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αφού αποφάσισε να αναθέσει στον Αντιπρόεδρο του κόμματος ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ να παίξει ρόλο Γκουτέρες ( Γ. Γρ. του ΟΗΕ) και να εξεύρει κοινή συνισταμένη για την Δημαρχία.

Αν ληφθεί δε υπόψη ότι ο Αντιδήμαρχος και Δημαρχεύων ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΖΑΝΕΤΤΟΣ , προέρχεται από το ΑΚΕΛ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμένει στην υποψηφιότητα του, προφανώς και ο ΔΗΣΥ προσμέτρησε το εν λόγω ενδεχόμενο στην λήψη της απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα όσα αναφέρει ο ΠτΔ στην επιστολή του σε ΗΕ και ΕΕ για Φυσικό Αέριο

Προφανώς και ο ΔΗΣΥ λόγω και της εκλογικής δύναμης που διαθέτει να μην ακολουθήσει τις άλλες δυνάμεις και να κατεβάσει τον δικό του υποψήφιο, αν και είναι δύσκολο να εξεύρει αντίστοιχο του βεληνεκούς του αείμνηστου Γαλανού και να κερδίσει την οποιαδήποτε συμμαχία.  Στο παρασκήνιο παράγοντες προτρέπουν και ενδέχεται να είναι και κάποιος εκ της  γνωστής οικογένειας των Αμμοχωστιανών επιχειρηματιών, των Λόρδων. Στην προηγούμενη αναμέτρηση ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΡΔΟΣ πήρε ποσοστό 13.71% χωρίς στήριξη κομμάτων, ενώ ο μ. Γαλανός 41.73% και ο γιατρός ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ του ΑΚΕΛ 41.54% και ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΗ 3.02%

ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ κλείνουν προς υποψήφιο του ΑΚΕΛ

Επίσης αν συνυπολογιστεί ότι ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ είναι έτοιμοι  να στηρίξουν τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ , λόγω επερχόμενων πολιτικών συγκυριών αφού όπως σας ενημέρωσε πλειστάκις η newsbomb μέσα από ρεπορτάζ και στήλες παρασκηνίου, είναι έτοιμοι να στήσουν συνεργασία που θα επεκταθεί μέχρι και τις Προεδρικές του 2023, τότε η υποψηφιότητα Ζανέττου αποκτά πλεονέκτημα. Εξάλλου η εν λόγω αναμέτρηση θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να δοκιμασθεί και στην πράξη η θεωρητική προσέγγιση των αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας  

Σημειώνεται ότι ο νεαρός στην πολιτική κ. Ζανέττου κατέχει και την θέση του Επαρχιακού Γραμματέα  ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, ενώ τυγχάνει υιός του πρώην Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΖΑΝΕΤΤΟΥ, που καταδικάστηκε στην υπόθεση Δρομολοξιάς…

Δεν αποκλείονται εκπλήξεις από ανεξάρτητους

Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να παρουσιασθεί και κάποιος ισχυρός υποψήφιος που να κατέλθει ως ανεξάρτητος και να προκαλέσει ζημιές στα κόμματα λαμβανομένης υπόψη της τεράστιας αποχής που θα παρατηρηθεί, αλλά και των τελευταίων  πολιτικών εξελίξεων με την Αμμόχωστο.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε,  ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διεργασίες που αναμένεται να κορυφωθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και πάντοτε σε συνάρτηση με τις αποφάσεις των μεγάλων κομμάτων.

Ενδέχεται γύρω από τους όποιους ανεξάρτητους υποψήφιους να στοιχηθούν και κάποια εκ των μικρότερων κομμάτων που αναμένεται να υποβοηθήσουν τους όποιους εκ τολμήσουν να αμφισβητήσουν τις κομματικές επιλογές.

8 Αυγούστου οι υποψηφιότητες- 25 οι εκλογές

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία εκλογών υποψηφιότητες θα κατατεθούν στις 8 Αυγούστου, ενώ η αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αμμοχώστου θα διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου . Το υπόλοιπο της θητείας του νέου Δημάρχου – χωρίς οποιεσδήποτε εξελίξεις όπως η έγκριση της μεταρρύθμισης στους Δήμους με συγχωνεύσεις – προσμετρείται μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.