Κόλπο βουλευτών-κομμάτων για να ξεγελάσουν διαμαρτυρόμενους & της αντισυνταγματικότητας το κάγκελο

Κόλπο βουλευτών-κομμάτων για να ξεγελάσουν διαμαρτυρόμενους & της αντισυνταγματικότητας το κάγκελο

Ο λαϊκισμός είναι ανίκητος αφού ψηφίζουν εν γνώσει τους αντισυνταγματικές νομοθεσίες

Του Στέλιου Ξιουρή

Αν δεν συνιστά κοροϊδία των πολιτών και απαξίωση της Νομοθετικής εξουσίας,επαφίεται στην κρίση κάθε νουνεχούς πολίτη να το κρίνει. Ωστόσο σε Κοινοβούλιο που η πλειοψηφία του είναι μάχιμοι δικηγόροι (βεβαίως και κάνουν δεύτερη δουλειά και διατηρούν δικά τους δικηγορικά γραφεία) και ψηφίζονται καραμπινάτοι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ νόμοι, τότε δεν χρειάζονται κοινωνιολογικές αναλύσεις για να εξακριβώσει κάποιος για την απαξίωση των πολιτών στα κόμματα , την Βουλή και εν γένει την πολιτική.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Μάλιστα η όλη κατάσταση επιτείνεται από το γεγονός ότι  ενσυνείδητα ψηφίζουν αντισυνταγματικές νομοθεσίες-αφού στις πλείστες των περιπτώσεων προειδοποιούνται από λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας κατά τις συζητήσεις στις Κοινοβουλευτικές επιτροπές- αλλά για καθαρά μικροπολιτικές σκοπιμότητες, δημιουργούν προσωρινά εντυπώσεις ότι στηρίζουν ομάδες πολιτών, ρίχνοντας την μπάλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αναπομπή των ΕΞΟΦΘΑΛΜΩΝ παραβιάσεων του Συντάγματος.

Κι αναφερόμαστε σε προφανείς παραβιάσεις που και πρωτοετής φοιτητής της Νομικής θα διαπίστωνε με μια πρώτη ανάγνωση ενός κειμένου.

Πέραν του χρόνου, της ταλαιπωρίας των λειτουργών του Κοινοβουλίου και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος από τις χαμένες εργατοώρες υψηλόβαθμων κρατικών υπαλλήλων, βραχυκυκλώνονται και καίρια νομοθετήματα, όπως συντάξεις χηρείας για άντρες, που αναμένουν με προσμονή οι πολίτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Ποιες οι πρόσφατες αντισυνταγματικές νομοθεσίες

Για να μην ανατρέξουμε στο μακρινό παρελθόν θα αναφέρουμε μερικές από τις πλέον εξόφθαλμες αντισυνταγματικές νομοθεσίες που ψηφίστηκαν και μπορεί να ακούγονται επωφελείς για τους πολίτες αλλά καθίστανται δώρον- άδωρον, αφού δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

  • Εκποιήσεις κατοικιών.
  • Σύνταξη χηρείας σε άντρες
  • Ωράριο καταστημάτων
  • Καταχρηστικές ρήτρες
  • Εγκλωβισμένοι αγοραστές ακινήτων
  • Στρατιωτικοί γιατροί.
  • Εξετάσεις τετραμήνων αποφεύχθηκε η αντισυνταγματικότητα την υστάτη αι αφού εκ των υστέρων διαπιστώθηκε η αντισυνταγματικότητα και έτσι ετοιμάσθηκαν κανονισμοί σε ένα βράδυ , συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας και τελικά μετά κόπων και βασάνων ψηφίστηκε η σχετική νομοθεσία και απεφεύχθησαν παρατράγουδα

Νομικό Τμήμα της Βουλής

Διαπιστώνοντας το πρόβλημα ο Πρόεδρος της Βουλής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ συνέστησε Νομικό τμήμα στο Κοινοβούλιο υπό την κ. ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ με την πρόσληψη και δυο δικηγόρων, το οποίο θα επεξεργάζεται τις προτάσεις νόμου των βουλευτών και θα εκφράζει άποψη περί της αντισυνταγματικότητας.

Προφανώς και η προσπάθεια τους θα είναι τιτάνια, αφού για τους βουλευτές, ωφελιμότερες είναι οι πρόσκαιρες εντυπώσεις παρά η ουσία των πραγμάτων.

Όπερ μεθερμηνευόμενο ο λαϊκισμός είναι ανίκητος…