Περιμένει με προσμονή για να χριστεί βουλευτής η Σάβια & δίνει ραντεβού για κονταρομαχίες με Ειρήνη

Περιμένει με προσμονή για να χριστεί βουλευτής η Σάβια & δίνει ραντεβού για κονταρομαχίες με Ειρήνη

Επιθυμεί συμμετοχή στην Επιτροπή Οικονομικών – Την σειρά της παίρνει η Ξένια

Του Στέλιου Ξιουρή

«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» είπε πριν αρκετά χρόνια ο Σόλωνας στον Κροίσο και η έκφραση του παρέμεινε στην ιστορία για να καθοδηγεί τους ανθρώπους. Στην προκειμένη περίπτωση και την πολιτευτή ΣΑΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ, η οποία στην δημοσιογραφική διαστροφή μας, για ανίχνευση των συναισθημάτων της εν όψει και της αναμενόμενης εισόδου στο Κοινοβούλιο μας απάντησε :
«Θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών, αφού τα πάντα ρει στην πολιτική ανά πάσα στιγμή» .

Δείτε επίσης: Δυστοκία στην συναινετική λύση για Δήμαρχο Αμμοχώστου - Ποιοι προαλείφονται ως υποψήφιοι

Η κ. Ορφανίδου προφανώς παρέπεμπε σε τυπικές διαδικασίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα μέσα Οκτωβρίου και αφορούν :|

Α: Την έγκριση του διορισμού της κ. ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ως Επιτρόπου από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή του τομέα ευθύνης της , όπως θα οριστεί από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και της συνεπαγόμενης κένωσης της βουλευτικής έδρας . Η εν λόγω διαδικασία αναμένεται να αρχίσει αρχές Οκτωβρίου και να ολοκληρωθεί περί τα μέσα του ιδίου μηνός και προφανώς συμπεριλαμβάνει προσωπική συνέντευξη της κ. Κυριακίδου . Πρόκειται περί τυπικής διαδικασίας και τα αρμόδια σώματα της Ε.Ε., που ως είθισται υιοθετούν τις επιθυμίες των κρατών- μελών.

Β: Της αποκήρυξης της κατάληψης της θέσης από τον πρώτο επιλαχόντα στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ. Ο κ. Προδρόμου δήλωσε αρκετές φορές στο παρελθόν ότι δεν επιθυμεί την θέση στο Κοινοβούλιο και προτιμά να παραμείνει στην θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Προφανώς και για μια τέτοια απόφαση πήρε και την σύμφωνο γνώμη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλες οι ειδήσεις της Νewsbomb ΕΔΩ

Θέλει να διοριστεί στην Επ. Οικονομικών- Εμπορίου- Δεν θέλει σύγκριση με Ειρήνη

Σε περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά και πετύχει την είσοδο της στην Βουλή ως δεύτερη επιλαχούσα η κ. Ορφανίδου, φαίνεται ότι είναι αυτονόητο ότι επιθυμεί την συμμετοχή της στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, λόγω και της επαγγελματικής της δραστηριότητας , αφού τυγχάνει ανώτερη λειτουργός στο Υπ.Οικονομικών. Από εκεί και έπειτα δεν θα έλεγε όχι σε συμμετοχή στην Επιτροπή Εμπορίου- Ενέργειας λόγω κυρίως της τριβής της σε ενεργειακά θέματα.

Σημειώνεται ότι Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επ. Οικονομικών είναι αυτή την περίοδο – μετά από συμφωνία με ΔΗΚΟ για εξ ημισείας Προεδρία- ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και δεν αποκλείεται να εγκαταλείψει την θέση λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος. Φυσικά στην θέση του Αν. Προέδρου θα οριστεί ένας εκ των Ονούφριου Κουλά- Μάριου Μαυρίδη και η κ. Ορφανίδου θα καταλάβει θέση …μέλους.

Πάντως οι πληροφορίες από το περιβάλλον της Σάβιας Ορφανίδου παραπέμπουν ότι η νεαρή πολιτευτής είναι ως έτοιμη από καιρό για το Κοινοβούλιο και με την είσοδο της εκπληρώνεται το όνειρο της παρά το ότι θα πληρώσει και κόστος, λόγω του ρίσκου που αναλαμβάνει .

Παραιτείται από την σιγουριά της θέσεως στην Κυβέρνηση, για να καταλάβει θέση στην Βουλή για ενάμιση χρόνο με δεδομένο ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2021. Όμως έχει την πεποίθηση ότι με την δουλειά της θα πετύχει επανεκλογή της.

Ακόμη η κ. Ορφανίδου παρουσιάζεται έτοιμη για να υπερασπιστεί τον ΔΗΣΥ και την Κυβέρνηση, ενώ απορρίπτει την όποια σύγκριση της με την βουλευτή του ΑΚΕΛ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, η οποία χαρακτηρίζεται από το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο.

Ωστόσο δίνει ραντεβού για κονταρομαχίες στο Κοινοβούλιο και στα τηλεοπτικά πάνελ με την Ειρήνη. Όσοι δε γνωρίζουν και τις δυο γυναίκες- προφανώς και αναμένουν μάχες που θα ελκύσουν την προσοχή του φιλοθεάμονος κοινού.

Περιμένει την σειρά της η Ξένια

Οι παροικούντες στο Κοινοβούλιο γνωρίζουν ότι ο ΔΗΣΥ λειτουργεί με ένα λιγότερο βουλευτή , αφού ο ΣΟΛΩΝ ΚΑΣΙΝΗΣ απέχει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καθήκοντα του, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας…

Σημειώνεται ότι στην σειρά κατάταξης μετά την κ. Ορφανίδου επιλαχούσα είναι η ΞΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, λειτουργός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και αρθρογράφος στον έντυπο- ηλεκτρονικό τύπο , που περιμένει υπομονετικά την σειρά της και κάποιον ενδεχόμενο ανασχηματισμό…