Υπέρβαση ή ήττα η στήριξη του ΑΚΕΛικού Ιωάννου για Δημαρχία Αμμοχώστου από τον ΔΗΣΥ;

Υπέρβαση ή ήττα η στήριξη του ΑΚΕΛικού Ιωάννου για Δημαρχία Αμμοχώστου από τον ΔΗΣΥ;

Η αντιδημαρχία στον ΔΗΣΥ-Φόβοι για ανταρσίες- Η θυσία των Ζανέττων Στηρίζει το ΔΗΚΟ, το σκέφτεται η ΕΔΕΚ

Του Στέλιου Ξιουρή

Το δίλημμα όπως το καταγράφουμε στον τίτλο του σημειώματος θα αποτελεί και το ερώτημα που θα απασχολεί την πολιτική επικαιρότητα το επόμενο διάστημα, αν και όπως διαφαίνεται τους πολίτες πλέον δεν τους απασχολούν οι κινήσεις των κομμάτων όσο εξεζητημένες κι αν κρίνονται. 
 
Έτσι σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα – χωρίς απρόοπτα της τελευταίας στιγμής- διαφαίνεται ότι ο ΔΗΣΥ θα κάνει την επονομαζόμενη ΥΠΕΡΒΑΣΗ και θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ ΣΙΜΟ ΙΩΑΝΝΟΥ,  στην αναπληρωματική εκλογή της 25ης  Αυγούστου για την θέση του Δημάρχου Αμμοχώστου.
 
ammoxwstos
 
Εξάλλου αυτή ήταν η θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, όταν έδιδε εντολή στον Αντιπρόεδρο του κόμματος και βουλευτή Αμμοχώστου ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ για εξεύρεση κοινής συνισταμένης στο θέμα της Δημαρχίας Αμμοχώστου. 
 
 
Στην συνεδρία του Π.Γ. στις 1 μ.μ και αφού προηγηθεί η συζήτηση περί εκποιήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής, θα επικυρωθεί η εν λόγω απόφαση η οποία ήταν απότοκο έντονου παρασκηνίου και απρόσμενων εξελίξεων- όπως η απόσυρση της υποψηφιότητας Τράγκολα- μεταξύ των μεγάλων κομμάτων.
 
Στηρίζει το ΔΗΚΟ, το σκέφτεται η ΕΔΕΚ
 
Διαφαίνεται από τις προηγηθείσες διαβουλεύσεις ότι και το ΔΗΚΟ θα συμπαραταχθεί στην υποψηφιότητα του γιατρού Σίμου Ιωάννου, αφού πρωταρχικής σημασίας για το κόμμα του ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ είναι η εδραίωση στον κόσμο της αριστεράς της κουλτούρας συνεργασιών – όπως συνέβη εξάλλου στο πρόσφατο παρελθόν- των δυο κομμάτων με απώτερο στόχο τις επόμενες Προεδρικές εκλογές .
 
 
Από πλευράς της η ΕΔΕΚ είναι κάπως διστακτική και περιμένει τις εξελίξεις να τοποθετηθεί, αφού ο Πρόεδρος της ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ θα προτιμούσε την κάθοδο με υποψήφιο ένα εκ των ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΡΝΑΒΑ και ΑΝΤΡΕΑ ΜΟΡΦΙΤΗ και συμπαράταξη του ΔΗΚΟ.
 
Η αντιδημαρχία στον ΔΗΣΥ-Φόβοι για ανταρσίες- Η θυσία των Ζανέττων
 
Μέρος του πακέτου της συμφωνίας για ψήφιση από τον ΔΗΣΥ του κ. Ιωάννου είναι και η παραχώρηση της Αντιδημαρχίας από το ΑΚΕΛ στο κυβερνών κόμμα. Έτσι ο Αντιδήμαρχος ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΖΑΝΕΤΤΟΥ από διεκδικητής της Δημαρχίας, αφού ήταν και Αντιδήμαρχος , περιορίζεται ή αν προτιμάτε θυσιάζεται για το καλό του κόμματος σαν απλός δημοτικός σύμβουλος. Σημειώνεται ότι είναι η ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΥΣΙΑ της οικογένειας Ζανέττου για το ΑΚΕΛ, αφού ο πατέρας Βενιζέλος, όντας Κ. Οργανωτικός του κόμματος, βρέθηκε αναμειγμένος στο σκάνδαλο με την ΣΥΤΑ και φυλακίστηκε…
 
Όσον αφορά τον νέο Αντιδήμαρχο , μετά την αποποίηση της θέσης από τον Χρ. Ζανέττου, θα προκύψει από την ψηφοφορία  των δημοτικών συμβούλων.
 
Δεν μπορεί να προδιαγραφεί ποιος θα είναι ο νέος Αντιδήμαρχος , αφού μάχονται σκληρά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΔΗΣΥ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΛΛΑΣ και ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΑΚΟΥ χωρίς να αποκλείεται να προκύψει και κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος από την δημοτική ομάδα του κόμματος. Πάντως η ηγεσία του ΔΗΣΥ και ο κ. Νεοφύτου δεν θα αναμιχθούν και θα αφήσουν τους Συναγερμικούς να επιλέξουν δια ψηφοφορίας όποιον επιθυμούν. 
 
 
Κι εδώ προκύπτει ο φόβος για εκδήλωση ανταρσιών από τον ΔΗΣΥ και της αποσκίρτησης στελεχών, οι οποίοι και θα θελήσουν να διεκδικήσουν την Δημαρχία σαν ανεξάρτητοι πλέον υποψήφιοι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλώσει τέτοιου είδους ενδιαφέρον κάποιοι αλλά μετά την συνεδρία του Π.Γ. όλα είναι πιθανά. Κάτι που θα προκαλέσει περαιτέρω τριβές και προβλήματα στον ΔΗΣΥ…
Μάλιστα ενδέχεται όποιος αντάρτης εκδηλώσει ενδιαφέρον να τύχει της στήριξης και άλλων μικρότερων κομμάτων…
 
Νικητής νοιώθει ο Άντρος Κυπριανού
 
Απρόσμενη νίκη από τις λιγοστές που κατήγαγε ως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ θεωρείται η ενδεχόμενη εκλογή Ιωάννου, αφού η Δημαρχία Αμμοχώστου περιέρχεται στο κόμμα της αριστεράς, Προφανώς αναδείχθηκε η μεθοδικότητα και η υπομονή ορισμένων ΑΚΕΛικών Αμμοχωστιανών αξιωματούχων που έδρασαν στο παρασκήνιο, αλλά τα όποια οφέλη θα τα αποκομίσει ο επικεφαλής του κόμματος.
 
Η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ που είναι ορισμένη – την Παρασκευή- μετά από την ολοκλήρωση των διεργασιών στα άλλα κόμματα, καθίσταται πλέον πανηγυρική και θα επικυρώσει την υποψηφιότητα Σίμου Ιωάννου, ενός μειλιχίου όπως περιγράφεται ανθρώπου με πολιτική άποψη  και με προσφορά στην Νέα Σαλαμίνα – ως γιατρός στην ποδοσφαιρική ομάδα και αρχηγός του πετοσφαιρικού τμήματος.
Υπενθυμίζεται και η υποψηφιότητα του ΑΝΤΡΕΑ ΛΟΡΔΟΥ που μέχρι στιγμής είναι ο μοναδικός που εξεδήλωσε ενδιαφέρον…