Δημαρχεία Αμμοχώστου: Με Σίμο Ιωάννου προχωρεί το ΑΚΕΛ

Δημαρχεία Αμμοχώστου: Με Σίμο Ιωάννου προχωρεί το ΑΚΕΛ

O Σίμος Ιωάννου είναι ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρέτησε τον Δήμο Αμμοχώστου για πάρα πολλά χρόνια, ανέφερε ο κ. Ζαννέτος

Tον Σίμο Ιωάννου επιλέγει το ΑΚΕΛ ως υποψήφιο Δήμαρχο για τις εκλογές Αμμοχώστου στις 25 Αυγούστου. Η απόφαση λήφθηκε από την Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ, ύστερα από πολύωρη συνεδρία στη Λάρνακα.

Διαβάστε επίσης: Δημαρχία Αμμοχωστου: Αποσύρει την υποψηφιότητα του ο Π. Αναστασιαδης - Σε αδιέξοδο ο ΔΗΣΥ

Σύμφωνα με τον Επαρχιακό Γραμματέα Αμοχώστου του ΑΚΕΛ Χρύσανθο Ζαννέτο, πριν την χθεσινοβραδινή συνδιάσκεψη, πραγματοποιήθηκε ενδοκομματική σύσκεψη κατά την οποία τα μέλη του ΑΚΕΛ κατέθεσαν, σύμφωνα και με το καταστατικό, τον προτεινόμενο υποψήφιο, σε αυτή την περίπτωση τον Σίμο Ιωάννου.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ακολούθως όλα τα εκλελεγμένα μέλη όλων των σωμάτων του οικείου Δήμου συνήλθαν σε συνεδρίαση και αποφάσισαν δια της ψήφου, να στηρίξουν την πρόταση του κόμματος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζαννέτος ανέφερε ότι «η Αμμόχωστος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω και των εξελίξεων επί του εδάφους στην περίκλειστη πόλη.» "Θεωρώ λοιπόν, είπε, πως ο νέος δήμαρχος θα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει και πολύ σοβαρές προκλήσεις να αντιμετωπίσει".

«Θεωρούμε, συνέχισε, ότι πρέπει να είναι ένα άτομο που να κατέχει τα ζητήματα του κυπριακού προβλήματος για να μπορέσει ως μπροστάρης να διεκδικήσει μαζί με όλους του πολίτες, τις πρόνοιες των ψηφισμάτων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ που αφορούν την Αμμόχωστο αλλά και την επιστροφή μέσα στα πλαίσια μιας συνολικής λύσης των κατοίκων της Αμμοχώστου».

Ερωτηθείς αν ο Σίμος Ιωάννου πληροί τα κριτήρια ο κ. Ζαννέτος απάντησε καταφατικά αναφέροντας πως ο Σίμος Ιωάννου είναι ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρέτησε τον Δήμο Αμμοχώστου για πάρα πολλά χρόνια, πέντε εκ των οποίων και αντιδήμαρχος. Κατέχει τα προβλήματα και μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ