Σ. Περδίος: Ο ΠτΔ εργάζεται νυχθημερόν για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης του Κυπριακού

Σ. Περδίος: Ο ΠτΔ εργάζεται νυχθημερόν για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης του Κυπριακού

"Αναμένεται είναι η Τουρκία και η Τουρκοκυπριακή πλευρά να επιδείξουν ανάλογες και ξεκάθαρες προθέσεις προκειμένου σύντομα να επαναρχίσει η διαδικασία των συνομιλιών"

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΠτΔ ,απόλυτα προσηλωμένος και καταβάλλοντας το άπαν των δυνάμεων του εργάζεται νυχθημερόν για την εξεύρεση μιας δίκαιης, ειρηνικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος, έδωσε από την Γεροσκήπου ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Διαβάστε επίσης: Επανέρχεται ο Χρ. Στυλιανίδης- στήνει πλατφόρμα και προετοιμάζεται για την Προεδρία

Στον επιμνημόσυνο λόγο του στο ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων Χρίστου Κωνσταντινίδη, Γιαννάκη Π. Ταλιώτη, Αντώνη Αντωνίου και Μιχάλη Χρ. Κυπριανού που τελέστηκε σήμερα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου, ο κ. Περδίος ανέφερε” μια λύση που διασφαλίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, θα δίνει την δυνατότητα σε Ε/κ και Τ/κ να συνυπάρξουν ειρηνικά και να μπορέσουν μέσα σε συνθήκες ανάπτυξης, ευημερίας, προόδου και ασφάλειας, να συνδημιουργήσουν.

Υπογράμμισε επίσης την δεδηλωμένη ετοιμότητα του προέδρου της Δημοκρατίας να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο να επιτευχθεί μια συνολική λύση.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως εκείνο που σαφώς αναμένεται είναι η Τουρκία και η Τουρκοκυπριακή πλευρά να επιδείξουν ανάλογες και ξεκάθαρες προθέσεις προκειμένου σύντομα να επαναρχίσει η διαδικασία των συνομιλιών.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Δράττομαι επίσης της ευκαιρίας να τονίσω ότι , “ θέτοντας στις προτεραιότητες μας το ανθρωπιστικό πρόβλημα ,των αγνοουμένων εργαζόμαστε με την ίδια ευαισθησία, για την οριστική επίλυση και του εν λόγω ζητήματος".

Πιο συγκεκριμένα είπε, “απαιτούμε ο ΟΗΕ και γενικότερα η διεθνής κοινότητα να ασκήσουν την απαραίτητη πίεση και να υποδείξουν στη Τουρκία τη νομική και ηθική ευθύνη που έχει να συνεργαστεί έτσι ώστε να αποκατασταθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των αγνοουμένων αλλά και των συγγενών τους .

Είπε μάλιστα πως λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό των περιπτώσεων που ακόμη εκκρεμεί , οι προσπάθειες μας θα συνεχίζονται και θα εντείνονται μέχρι την διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοουμένου μας.

Δηλώνουμε συνέχισε, “ για ακόμη μια φορά την βούληση, την θέληση , και την αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα για άρση των τετελεσμένων η τουρκικής κατοχής”.

Aκολούθως αναφέρθηκε στο χρέος που έχουμε να παραμείνουμε ενωμένοι , σημειώνοντας πως εκείνο που προέχει είναι με σύνεση και με ομοψυχία να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για δικαίωση του τόπου μας.

Αναφερόμενος στον εαυτό του ο Υφυπουργός αλλά και στους νεώτερους, είπε πως δεν πέρασε τις κακουχίες του πολέμου , ούτε χρειάστηκε να πολεμήσει .

Ωστόσο συνέχισε, τέτοιες μέρες σαν την σημερινή πέρα της ευθύνης να μνημονεύει αυτούς που έπεσαν μαχόμενοι , είναι σημείωσε , και μια ευκαιρία για τους νεώτερους να πουν ευχαριστώ στους παππούδες τους , στις γιαγιάδες , στους γονείς, στους θείους και στις θείες που πέρασαν από τις κακουχίες της εισβολής .

Τέτοιες μέρες, λοιπόν είπε ο κ. Περδίος οι νεώτεροι, έχουμε υποχρέωση να λέμε ευχαριστώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ