Η Βουλή λειτουργεί με 54-Για ποιους ανοίγει ο δρόμος με ενδεχόμενη παραίτηση Κασίνη & ανασχηματισμό

Η Βουλή λειτουργεί με 54-Για ποιους ανοίγει ο δρόμος με ενδεχόμενη παραίτηση Κασίνη & ανασχηματισμό

Μπάχαλο με Γεώργιο Παπαδόπουλο - Εν γνώσει τους ψηφίζουν αντισυνταγματικούς νόμους

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΞΙΟΥΡΗ

Αν μη τι άλλο η Εθνική μας αντιπροσωπεία προσφέρει ανεπανάληπτα ρεκόρ στο κράτος μας, που φυσικά καταγράφονται στα ρεκόρ Γκίνες ή για να ακριβολογούμε στα ΧΡΥΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ (αντιβραβεία των ΟΣΚΑΡ- βραβεύουν τις χειρότερες ταινίες)…

Συγκεκριμένα για το μεγαλύτερο μέρος της θητείας της λειτουργεί συστηματικά με δυο λιγότερους βουλευτές, χωρίς στον ορίζοντα να διαφαίνεται λύση που να της επιτρέπει να έχει όσους αντιπροσώπους δικαιούται ο λαός και επιβάλει το Σύνταγμα.

Δείτε επίσης: Περιμένει με προσμονή για να χριστεί βουλευτής η Σάβια & δίνει ραντεβού για κονταρομαχίες με Ειρήνη

Κι όμως όλα αυτά περνούν εντελώς αβρόχοις ποσίν και κανείς δεν νοιάζεται για την ποιότητα της Δημοκρατίας, αλλά συνεχίζει κανονικά τις εργασίες της η νομοθετική εξουσία και περί άλλων τυρβάζει.

Μπάχαλο με Γεώργιο Παπαδόπουλο- Εν γνώσει τους ψηφίζουν αντισυνταγματικούς νόμους

Αναφερόμαστε στο ΜΠΑΧΑΛΟ που προκάλεσε η απόφαση του εκλογοδικείου μετά την προσφυγή του υποψηφίου με τον ΔΗΣΥ στην επαρχία Λεμεσού ΑΝΤΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ και σύμφωνα με την οποία δεν μπορούσε να ορκισθεί βουλευτής της Αλληλεγγύης ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Κι όλα αυτά ενώ ο κ . Παπαδόπουλος συμμετείχε κανονικά επί διετία στις εργασίες του Κοινοβουλίου μέχρι την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου. Προφανώς όλα παραμένουν μετέωρα και κανείς δεν ασχολείται με το θέμα έστω και αν εγείρονται ηθικά, πολιτικά και ενδεχομένως ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα. Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο κείμενο γίνεται της ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ.

Πολιτικό παρασκήνιο καθημερινά από την Newsbomb ΕΔΩ

Α, τα τελευταία είναι τα μόνα που δεν απασχολούν τους βουλευτές μας , αφού το Κοινοβούλιο μας μπορεί να πάρει άλλο ένα χρυσό βατόμουρο, ως η Νομοθετική εξουσία που εν γνώσει της ψηφίζει αντισυνταγματικά νομοθετήματα, παρά τις συστάσεις της Νομικής Υπηρεσίας, υποχρεώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναπέμπει τους νόμους. Και πάλι όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι , παραπλανώντας προφανώς τους πολίτες, ψηφίζοντας εκ νέου αντισυνταγματικές νομοθεσίες( διάβαζε εκποιήσεις – καταχρηστικές ρήτρες) για να υποχρεώσουν τον ανώτατο άρχοντα του τόπου που εκ της θέσεως του πρέπει να τηρεί το Σύνταγμα να αναφέρει τους νόμους, όπερ μεθερμηνευόμενο να τον παραπέμψει προς εκδίκαση στο Ανώτατο Δικαστήριο, με όλες τις σχετικές καθυστερήσεις.

Ξένια Κωνσταντίνου ή Μιχάλης Σοφοκλέους- Ενδέχεται και ο Πιτσιλλίδης

Αν θεωρηθεί δεδομένο ότι η δεύτερη επιλαχούσα στις βουλευτικές εκλογές του 2016 ΣΑΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ θα καταλάβει την κενωθείσα έδρα λόγω της μετάθεσης της ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ στην Ευρώπη ( Κοινοτική Επίτροπος) και την αναμενόμενη παραμονή του Πρόδρομου Προδρόμου (πρώτος επιλαχών) στην θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, τότε ανοίγει ο δρόμος και για άλλους στο κυβερνών κόμμα να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ΣΟΛΩΝ ΚΑΣΙΝΗΣ για λόγους υγείας απέχει από τις δραστηριότητες του αρκετό καιρό, κάτι που προκαλεί προβλήματα στο κόμμα και λόγω μειωμένης παρουσίας σε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και για την ψήφο που χάνεται σε κρίσιμες ψηφοφορίες στην Ολομέλεια.

Επόμενη επιλαχούσα στην λίστα - στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές κατέλαβε την 9η θέση - είναι η ΞΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, η οποία είναι λειτουργός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, η κ. Κωνσταντίνου δεν έχει πάρει τις οριστικές της αποφάσεις και αναμένει τις εξελίξεις για να τοποθετηθεί, αφού να σημειωθεί ότι εισερχόμενος κάποιος στο Κοινοβούλιο πρέπει να παραιτηθεί από την εργασία του στο δημόσιο…

Επόμενοι στην λίστα του ΔΗΣΥ, οι οποίοι ούτως ή άλλως μπορεί και να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο αφού σε περίπτωση ανασχηματισμού της κυβέρνησης , αναμένεται να υπουργοποιηθούν κάποιοι βουλευτές είναι ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ και ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ, οι οποίοι κατέλαβαν την 10η και 11η θέση στις εκλογές του 2016…

Κι αν για τον Σοφοκλέους δεν υπάρχει πρόβλημα στην Πινδάρου τρέμουν σύγκορμοι ακούγοντας το όνομα του νερού θεολόγου και την προοπτική να κάθεται στα έδρανα τους…