Σίμος Ιωάννου: Πάλη μέχρι τέλους για επιστροφή των κατοίκων Αμμοχώστου

Σίμος Ιωάννου: Πάλη μέχρι τέλους για επιστροφή των κατοίκων Αμμοχώστου

Πάλη μέχρι τέλους για επιστροφή των κατοίκων Αμμοχώστου, δήλωσε ο Σίμος Ιωάννου, υποβάλλοντας υποψηφιότητα

Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την επιστροφή των κατοίκων της Αμμοχώστου στην κατεχόμενη πόλη, ανέφερε ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ.

Διαβάστε επίσης:  Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για τη δημαρχία Αμμοχώστου

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του ο υποψήφιος για τη δημαρχία Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου απευθύνθηκε σε όλους τους Βαρωσιώτες συμπολίτες του και είπε πως «αναλαμβάνω ένα χρέος να διεκδικήσω τη δημαρχία Αμμοχώστου, μια δημαρχία την οποία τίμησαν ως Δήμαρχοι καταξιωμένοι άνθρωποι. Νοιώθω ευθύνη έναντι αυτών των ανθρώπων, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να συνεχίσω αυτό το έργο, το οποίο τα τελευταία 80 χρόνια μετά την εκλογή αιρετών δημάρχων στην Αμμόχωστο, έκαναν».

Όλες οι πολιτικές εξελίξεις ΕΔΩ
 
Πρόσθεσε ότι «η εμπειρία μου στα 26 χρόνια συμμετοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο και η συνεχής συμμετοχής μου μετά την επιστροφή μου στην Κύπρο το 1988 στα κοινά της Αμμοχώστου, σε όλα τα αθλητικά δρώμενα μου δίνει τη δύναμη ότι θα συνεχίσω αυτή τη πορεία».
 
Βρισκόμαστε συνέχισε «σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο του Κυπριακού, αύριο ξεκινούν οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Μουσταφά Ακιντζί, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν από εκεί που τέλειωσαν στο Κράνς Μοντανά, να βρεθεί μια λύση διότι η διχοτόμηση δεν είναι λύση για την Κύπρο και ελπίζω ένα από τα κύρια θέματα και πιστεύω ότι πρέπει να μπει, είναι το θέμα της Αμμοχώστου».
 
Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν ψηφίσματα για την Αμμόχωστο «το 550, το 789 τα οποία λέγουν ρητώς ότι η Αμμόχωστος πρέπει να δοθεί στους νόμιμους κατοίκους της. Θα φωνάξουμε, θα αντιδράσουμε, θα παλέψουμε διότι πλέον είναι πολύ αργά, βρισκόμαστε στο 12 και 5 και πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων των Αμμοχωστιανών, όλων των συνόλων μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και μαζί με τους ανθυποψηφίους μου, ότι θα γίνει ένας τιτάνιος αγώνας να κρατήσουμε το θέμα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Όπως εξήγησε ο Σίμος Ιωάννου «αυτό το οποίο προσπαθούν οι Τούρκοι να κάνουν τα τελευταία 45 χρόνια, τώρα τελευταία έγινε πιο έντονο, οι τελευταίες ενέργειες των  Οζερσάϊ και Τατάρ προσπαθούν να εποικίσουν την πόλη, προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ των κατοίκων της Αμμοχώστου, δεν θα τα καταφέρουν και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να επιστρέψουν οι κάτοικοι στην Αμμόχωστο».
 
Ο Σίμος Ιωάννου προτείνεται από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών, Συγκοινωνιών και Εργων, Οικονομικών και Δήμαρχο Αμμοχώστου Κίκη Καζαμία και υποστηρίζεται από την Σταύρη Καλοψιδιώτου, Νομικό- διεθνολόγο.

Πηγή: ΚΥΠΕ