ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ αποποιήθηκαν τους υποψηφίους τους για Δημαρχία Αμμοχώστου - Δηλώνουν… ανεξάρτητοι

ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ αποποιήθηκαν τους υποψηφίους τους για Δημαρχία Αμμοχώστου - Δηλώνουν… ανεξάρτητοι

Προσομοιάζουν οι θέσεις των 4 ανεξάρτητων στο Κυπριακό και σε θέματα που αφορούν την κατεχόμενη τους πόλη .

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΞΙΟΥΡΗ

Η πεντάδα των υποψηφίων που διεκδικεί την Δημαρχία Αμμοχώστου, πέραν από την αποχή που προβλέπεται να είναι τεράστια, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον καθορισμό εξειδικευμένων προτάσεων, για μια πόλη η οποία βρίσκεται υπό κατοχή. Εν όψει δε και των τρεχουσών εξελίξεων στο Κυπριακό, αλλά και των προσπαθειών του ψευδο «Υπουργού Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι για επαναλειτουργία της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, οι προτάσεις των πέντε υποψηφίων πρέπει να έχουν ξεκάθαρα χαρακτηριστικά προς απάντηση των θέσεων του ψευδοκράτους.

Δείτε επίσης: Αυτοί είναι οι πέντε υποψήφιοι για την Δημαρχία Αμμοχώστου

Αν κάποιος θέλει να οριοθετήσει την χθεσινή υποβολή των υποψηφιοτήτων για την Δημαρχία Αμμοχώστου, θα υποστεί το πρώτο απρόσμενο ΣΟΚ, αφού ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ουσιαστικά ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ τα δικά τους παιδιά , αφού σύμφωνα με τον Βοηθό Έφορο Εκλογών- Έπαρχο Αμμοχώστου ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΥΣΑΦΙΝΗ, υποβλήθηκαν πέντε υποψηφιότητες, εκ των οποίων ο ΛΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ του ΕΛΑΜ είναι κομματικός (για την κάθοδο του σας ενημέρωσε αποκλειστικά η newsbomb) και οι υπόλοιποι τέσσερεις ανεξάρτητοι…

Αν δε για τους ΑΝΤΡΕΑ ΛΟΡΔΟ, ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΑΥΡΗ να τοποθετούνται ως ανεξάρτητοι είναι φυσιολογικό, αφού δεν προέκυψαν μέσω κομματικών διαδικασιών, για τους άλλους δυο, ΣΙΜΟ ΙΩΑΝΝΟΥ και ΝΙΚΟ ΚΑΡΟΥΛΛΑ, προκύπτουν αρκετά πολιτικά ερωτήματα γιατί επέλεξαν να φορέσουν τον μανδύα του ανεξάρτητου.

Καθημερινό πολιτικό παρασκήνιο από την Newsbomb ΕΔΩ

Στέλεχος του ΑΚΕΛ ο Ιωάννου- Δημοτικός Σύμβουλος ο Κάρουλλας

Σημειώνεται ότι ο κ. Ιωάννου είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, τέως Αντιδήμαρχος Αμμοχώστου υπό την σημαία του κόμματος τη αριστεράς, ενεργό στέλεχος( γιατρός και αρχηγός του πετοσφαιρικού τμήματος) της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ . Η στήριξη του από το κόμμα της αντιπολίτευσης έγινε μέσω κομματικών διαδικασιών και σαφώς θεωρείται προϊόν ΑΚΕΛικής επιλογής. Η μη ξεκάθαρη κομματική του στήριξη, ενδεχομένως να έχει σχέση με τις θέσεις του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό και την προσπάθεια για προσέλκυση και ψηφοφόρων που στηρίζουν διαφορετικούς δρόμους και επιλογές στο Εθνικό Θέμα.

Ο δε ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΛΛΑΣ είναι δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου με συγγενή βουλευτή του κόμματος (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΟΥΛΛΑΣ) και η αποστασιοποίηση του κυβερνώντος κόμματος και η επιχειρούμενη παρουσίαση του ως ανεξάρτητος μάλλον δημιουργεί ΡΗΓΜΑΤΑ στο κόμμα.

Πάντως οι 31589 εκλογείς που θα κληθούν στις 25 Αυγούστου να εκλέξουν τον νέο Δήμαρχο Αμμοχώστου θα έχουν να αντιμετωπίσουν ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ, αφού οι θέσεις των 4 ανεξάρτητων στο Κυπριακό και σε θέματα που αφορούν την κατεχόμενη τους πόλη ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΖΟΥΝ.

Η αναμενόμενη παρουσίαση τους στα μίντια θα ξεκαθαρίσει πλήρως το σκηνικό και οι προβλέψεις για τον νέο Δήμαρχο Αμμοχώστου- λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων της αναπληρωματικής εκλογής- είναι παρακινδυνευμένες…