Αντεπίθεση Χαμπιαούρη εν μέσω θέρους για παραμονή στο Υπ. Παιδείας

Αντεπίθεση Χαμπιαούρη εν μέσω θέρους για παραμονή στο Υπ. Παιδείας

Θέλει να πείσει τον Πρόεδρο - Φοβάται τις συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΞΙΟΥΡΗ

Την τελευταία του ζαριά ρίχνει αυτό το διάστημα ο Υπουργός Παιδείας- Πολιτισμού- Αθλητισμού και Νεολαίας ( χαρτοφυλάκιο υπεράνθρωπου παραπέμπει) ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗΣ, με σαφή στόχο να παραμείνει στο πόστο του , θεωρώντας ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και οι αλλαγές στα εκπαιδευτήρια, τώρα …αρχίζουν.

Δείτε επίσης: Εκ νέου συνάντηση για το θέμα της ΟΑΠ ζητούν οι οργανωμένοι γονείς

Υπακούοντας, προφανώς στους επικοινωνιολόγους – συμβούλους του ή έστω ακολουθώντας το ένστικτο του, ο κ. Χαμπιαούρης παρέμεινε επί των επάλξεων του Υπ. Παιδείας και σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού και ελλείψει ειδήσεων έτυχε της ανάλογης προβολής. Διαφάνηκε δε ότι παρά τις διακοπές προτίμησε την εργασία και χαρά του χαρτοφυλακίου του.

Έτσι μετά τους πανηγυρισμούς για την υιοθέτηση των τετραμήνων εξετάσεων σε Γυμνάσια- Λύκεια, που αποτελεί κατά τον Υπ. Παιδείας μια εκ των σημαντικότερων παραμέτρων της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, προωθεί και άλλες δράσεις στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού όπως:

- Ετοιμασία και των τελευταίων παραμέτρων της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και του έργου τους.
- Επιθεώρηση των περιφράξεων στα σχολεία
- Παραλαβή βιβλίων για νέα σχολική χρονιά
- Επίλυση προβλημάτων εισακτέων σε σχολές των ΤΕΙ Ελλάδας που συγχωνεύθηκαν με Πανεπιστήμια
- Προβλήματα με τους επιτυχόντες στις εξετάσεις εισαγωγής σε μουσικές σχολές και τη μη παραχώρησης θέσεων από Πανεπιστήμια της Ελλάδας
- Αναδιοργάνωση της ομάδας παραβατικότητας.

Στοίχημα η νέα χρονιά- αντίδραση των συνδικαλιστών

Προφανώς και το μεγάλο στοίχημα είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που τοποθετείται σε λιγότερο από τρεις βδομάδες, να γίνει χωρίς προβλήματα σε στελέχωση, βιβλία και κτηριολογικά, αν και σε ζώντες οργανισμούς όπου απασχολούνται χιλιάδες άτομα όπως τα εκπαιδευτήρια , τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα, αλλά εκεί ο κ. Χαμπιαούρης θα δώσει την σημαντικότερη ίσως μάχη.

Καθημερινό πολιτικό παρασκήνιο από την Newsbomb ΕΔΩ

Η αναστροφή δε του κλίματος που επικρατεί σε βάρος του – ιδιαίτερα στους παροικούντες στον λόφο του Προεδρικού- χρήζει συστηματικής εργασίας και προσμέτρησης αρκετών παραγόντων, που θα παίξουν τον τελικό ρόλο στην παραμονή Χαμπιαούρη και μετά τον επικείμενο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Φυσικά μεγάλο ρόλο θα παίξει και η στάση των ΙΣΧΥΡΩΝ συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες έδειξαν ακριβώς το περασμένο καλοκαίρι ότι μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα και λόγω της μηδαμινής έως ανύπαρκτης αντίστασης των πολιτικών μπροστά στις μάζες των ψηφοφόρων. Οι σχέσεις δε του Υπ. Παιδείας με ΠΟΕΔ- ΟΕΛΜΕΚ- ΟΛΤΕΚ δεν είναι και ιδιαίτερα…φιλικές παρά το ότι είναι σπλάχνο τους, αφού ως δάσκαλος διετέλεσε και συνδικαλιστής.

Πάντως ο εκ Λεμεσού ορμώμενος, επικεφαλής του Υπ. Παιδείας, προσδοκεί ότι απώλεσε σε αξιοπιστία το περασμένο καλοκαίρι να το έχει κερδίσει αυτό που διανύουμε, αφού είναι γνωστό το πάθος και ο πόθος του, στους κατοικοεδρεύοντες στο Υπουργείο, αλλά και στον ομοχώριο του Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για διατήρηση του θώκου και χαρτοφυλακίου του…