Επιστολή του ΓΓ ΟΗΕ προς Ακιντζί

Επιστολή του ΓΓ ΟΗΕ προς Ακιντζί

"Η ανάγκη για επίλυση του θέματος με τους υδρογονάνθρακες θα είναι ισχυρή ενθάρρυνση για επίτευξη βιώσιμης λύσης στην Κύπρο"

Επιστολή προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία αναφέρει ότι σημειώνει την πρόταση του κ. Ακιντζί σε ό,τι αφορά τους υδρογονάνθρακες και ότι όλες οι προσπάθειες που στοχεύουν στη μείωση των εντάσεων είναι ευπρόσδεκτες.

Όλες οι πολιτικές εξελίξεις ΕΔΩ

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με την "προεδρία" ο κ. Γκουτέρες αναφέρει ότι πιστεύει πως η ανάγκη για επίλυση του θέματος με τους υδρογονάνθρακες θα είναι ισχυρή ενθάρρυνση για επίτευξη βιώσιμης λύσης στην Κύπρο.

Ο κ. Γκουτέρες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η "προεδρία", προσθέτει ότι εκτιμά τη δέσμευση του κ. Ακιντζί σε μια βιώσιμη λύση και την ετοιμότητά του να πάρει περισσότερα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και επαναλαμβάνει ότι τα ΗΕ παραμένουν δεσμευμένα στην υλοποίηση του οράματος για ένα ενωμένο νησί με ειρήνη και ασφάλεια, και αυτό περιλαμβάνει το έργο της ειδικής απεσταλμένης Τζέιν Χολ Λουτ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Εκφράζει επίσης εκτίμηση για την πρόταση των ηγετών, ήτοι του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη, για τη σύγκληση ενδεχόμενης άτυπης διάσκεψης υπό την αιγίδα των ΗΕ και επαναλαμβάνει το κάλεσμα για αποτελεσματικά νέα ΜΟΕ που θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ