Επιστολή ΓΓ του ΟΗΕ στον ΠτΔ: "Παραμένει η ίδια η θέση των ΗΕ για την Αμμόχωστο"

Επιστολή ΓΓ του ΟΗΕ στον ΠτΔ: "Παραμένει η ίδια η θέση των ΗΕ για την Αμμόχωστο"

Κ.Ε: O ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρθηκε σε όρους αναφοράς και Αμμόχωστο στην επιστολή του στον ΠτΔ

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος για επιστολή που απέστειλε ο  Γενικός Γραμματέας των Η.Ε.  Αντόνιο Γκουτέρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Αυτούσια η δήλωση:

Ο Γενικός Γραμματέας των Η.Ε. κ. Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη απαντώντας σε σχετικές επιστολές του Προέδρου ημερομηνιών 14 και 26 Ιουνίου, καθώς και 22 Ιουλίου 2019.

Στην επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας δηλώνει ότι η θέση των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο παραμένει η ίδια και καθοδηγείται από τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι τα Η.Ε. είναι έτοιμα να συμβάλουν στην εφαρμογή των όποιων μέτρων συνάδουν με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ταυτόχρονα εκφράζει εκτίμηση για την εισήγηση σύγκλησης μιας άτυπης διάσκεψης υπό την αιγίδα των Η.Ε., ενώ επικροτεί και την ετοιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας για να εργαστεί για την επίλυση του Κυπριακού και αναφέρεται ιδιαίτερα στην “επιθυμία να ολοκληρωθούν οι όροι αναφοράς, οι οποίοι μπορεί να αποτελέσουν τη συναινετική αφετηρία” για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.