Τόσο στοίχισε η προεδρική λιμουζίνα του Ν. Αναστασιάδη

Τόσο στοίχισε η προεδρική λιμουζίνα του Ν. Αναστασιάδη

Η αξία της

Σε €258.850 ανέρχεται το κόστος της προεδρικής λιμουζίνας που αγοράστηκε για τις ανάγκες μετακίνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. 

Όπως αναφέρει σε απάντηση της σε σχετική ερώτηση του Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργου Περδίκη, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου στο ποσό περιλαμβάνεται και η προμήθεια τεσσάρων (4) επιπλέον τροχών (ζάντα, ελαστικό, αισθητήρες πίεσης), ιδίου τύπου και διαστάσεων με τους τροχούς του οχήματος. Σημειώνεται ότι το κόστος αγοράς του προηγούμενου θωρακισμένου οχήματος (η αγορά έγινε 2010 και δεν περιελάμβανε τους 4 επιπλέον τροχούς) ήταν €291.000, πλέον Φ.Π.Α. ''Η δαπάνη για το καινούριο όχημα διενεργήθηκε από πιστώσεις του Άρθρου 07589 - Κεφάλαιο 0101 του Προϋπολογισμού της Προεδρίας, Αγορά άλλων οχημάτων και κινητών μηχανημάτων''.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Το κόστος συντήρησης

Όπως σημειώνει η Υπουργός, με βάση τη συμφωνία για την προμήθεια του καινούριου θωρακισμένου οχήματος, το κόστος συντήρησης για έξι (6) χρόνια ανέρχεται σε €36.000, πλέον Φ.Π.Α. Το πιο πάνω ποσό περιλαμβάνει τόσο τις εργασίες προληπτικής συντήρησης όσο και διορθωτικής συντήρησης (διερεύνηση και αποκατάσταση βλαβών), σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κατασκευαστή και με όλα τα ανταλλακτικά/εξαρτήματα που απαιτούνται για τις εν λόγω εργασίες, εξαιρουμένων των ελαστικών. Όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμων, με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του κατασκευαστή και το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του οχήματος, η μεικτή κατανάλωση ανέρχεται σε 14,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

''Όσον αφορά στο προηγούμενο όχημα, το συνολικό κόστος συντήρησης τα τελευταία πέντε (5) χρόνια, εξαιρουμένων των ελαστικών, ήταν €138.654. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει το κόστος για τις εργασίες προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης (αποκατάσταση βλαβών), καθώς και τις επιδιορθώσεις του αμαξώματος λόγω ατυχημάτων. Σε σχέση με το κόστος καυσίμων, τα τελευταία πέντε (5) χρόνια δαπανήθηκε το συνολικό ποσό των €28.038,73''.