ΕΔΕΚ:Δεν επέστρεψε δανεικές ψήφους των Ευρωεκλογών στην εκλογή για Δήμαρχο Αμμοχώστου-Οργή ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ

ΕΔΕΚ:Δεν επέστρεψε δανεικές ψήφους των Ευρωεκλογών στην εκλογή για Δήμαρχο Αμμοχώστου-Οργή ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ

Ανεπαρκή θεωρεί τον Σίμο Ιωάννου για Δήμαρχο Αμμοχώστου

Του Στέλιου Ξιουρή

«Φοβού την εκδίκηση των υπό σου ευεργητεθέντων». Συνοπτικά το απόφθεγμα περιγράφει την στάση αρκετών ανθρώπων έναντι όσων τους προσέφεραν, αλλά είτε το ξέχασαν, είτε το προσπερνούν αδιάφορα γιατί επιδιώκουν περισσότερα. Προφανώς και το εν λόγω απόφθεγμα  δεν ισχύει στην πολιτική, όπου οι εκάστοτε ευεργεσίες ξεχνιούνται πάραυτα και κανείς δεν θεωρεί υποχρέωση του την ανταπόδοση.

Στην προκειμένη περίπτωση τις συνέπειες του αποφθέγματος τις βιώνουν περισσότερο σε ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, από την στάση των σοσιαλιστών της ΕΔΕΚ, οι οποίοι απέρριψαν την υποψηφιότητα ΣΙΜΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, που προκρίνουν για την αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αμμοχώστου στις 25 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eκλογή Δημάρχου Αμμοχώστου: Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα και η κατανομή εκλογέων

Ιδιαίτερα ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ παρουσιάζονται στο ΔΗΚΟ, αφού είναι γνωστό σε όλη την επικράτεια ότι στις Ευρωεκλογές , οι « δανεικές ψήφοι» του κόμματος έσωσαν την ΕΔΕΚ από την απώλεια της έδρας στο Ευρωκοινοβούλιο και την στέρησαν από το ΕΛΑΜ , όπως και κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις προ των εκλογών. Αν και σε τέτοιου είδους περιπτώσεις δεν μπορεί να επαληθευτεί η πρόθεση των ηγεσιών για μετακίνηση ψηφοφόρων προς συγκεκριμένη κατεύθυνση ώστε να πριμοδοτήσουν κόμμα και υποψήφιο, εντούτοις η περιρρέουσα και οι δημοσκοπήσεις, το καταδεικνύουν σαφέστατα ότι περισσότερο το ΔΗΚΟ και λιγότερο το ΑΚΕΛ ( ενδέχεται και ψηφοφόροι να στήριξαν σύντροφο της ΕΔΕΚ για να μην εκλέξει το ΕΛΑΜ) προέβησαν σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Όλες οι πολιτικές εξελίξεις ΕΔΩ

Εξάλλου οι δηλώσεις προ των εκλογών, αλλά και οι πανηγυρικές μετά τα αποτελέσματα τόσο του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ του ΔΗΚΟ ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ , αλλά και του Προέδρου ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ είναι ενδεικτικές του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ προς τον ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ. Όσοι κινούνται στο κομματικό παρασκήνιο ξέρουν ότι οι Πρόεδροι ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ έχουν ανοιχτή γραμμή σε πολλά θέματα και προετοιμάζονται για τα περαιτέρω ( διάβαζε συνεργασία στις Προεδρικές εκλογές)…

Δεν πληρώνει δάνεια ο Σιζόπουλος και θεωρεί ανεπαρκή τον Ιωάννου

Όχι μόνο δεν πληρώνει το εκλογικό δάνειο ο Μαρίνος Σιζόπουλος, αλλά φαίνεται δεν δέχεται ούτε καν αναδιάρθρωση του, κατά τους όρους που χρησιμοποιούνται επισταμένα στην καθημερινότητα μας, αφού μέσω ανακοίνωσης της ΕΔΕΚ χαρακτηρίζει έμμεσα αλλά με σαφήνεια ότι ο εκλεκτός ΔΗΚΟ- ΑΚΕΛ είναι ανεπαρκής.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ γράφει μεταξύ άλλων : Ανάμεσα στους υποψηφίους δεν υπάρχει «  προσωπικότητα η οποία να έχει το πολιτικό υπόβαθρο αλλά και τη δυνατότητα να προβάλει αξιόπιστα το θέμα της Αμμοχώστου».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως πληροφορούμαστε στην εκτελεστική γραμματεία που αποφάσισε να εισηγηθεί στους  ΕΔΕΚίτες την ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ψήφο επικράτησε η άποψη, ότι τόσο ο υποψήφιος κ. Ιωάννου – που προέρχεται από το ΑΚΕΛ- όσο και οι άλλες τρεις υποψήφιοι για την Δημαρχία Αμμοχώστου ( ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΡΔΟΣ- ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΗ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΛΑΣ) κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά τις θέσεις τους στο Κυπριακό , οι οποίες απέχουν κατά παρασάγγας από εκείνες της ΕΔΕΚ. Για προφανείς λόγους δεν τίθεται θέμα να ψηφίσουν τον υποψήφιο του ΕΛΑΜ, βουλευτή ΛΙΝΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, αν και οι θέσεις τους στο Κυπριακό βρίσκονται σε παραπλήσια μήκη κύματος, ενώ και στην διάνοιξη του οδοφράγματος ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ ήταν και τα μόνα κόμματα ( ΕΔΕΚ- ΕΛΑΜ) που αντέδρασαν…

Στην ΕΔΕΚ πικράθηκαν γιατί δεν εξέτασαν καν την υποψηφιότητα του στελέχους του κόμματος και πρώην βουλευτή ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ, την οποία οι σοσιαλιστές θεωρούσαν ότι συγκέντρωνε τα ενωτικά στοιχεία και θα απολάμβανε και την υπέρβαση του ΔΗΣΥ…