Τατάρ και Οζερσάι στο Μαυσωλείο Ατατούρκ πριν τη συνάντηση με Ερντογάν

Τατάρ και Οζερσάι στο Μαυσωλείο Ατατούρκ πριν τη συνάντηση με Ερντογάν

«Προσδίδοντας μεγάλη σημασία στα έργα σας, το μεγαλύτερο καθήκον μας είναι να ενισχύσουμε τη νεαρή δημοκρατία μας, οδηγώντας τη συνεχώς πιο ψηλά, έχοντας οδηγό τις σκέψεις σας».

Το μεγαλύτερο παράδειγμα της ενότητας μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας επιδεικνύεται στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, έγραψε ο "πρωθυπουργός" Ερσίν Τατάρ στο βιβλίο επισκεπτών στο μαυσωλείου του Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τον "υπουργό εξωτερικών" Κουντρέτ Οζερσάι στην Άγκυρα, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών ότι “σήμερα ως ‘κυβέρνηση’ της ‘τδβκ’, εκφράζοντας την αφοσίωση στις αρχές και τις σκέψεις σας, αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη και ενθουσιασμό που βρισκόμαστε ενώπιον της Μεγαλειότητας σας”.
 
Εγραψε, επίσης, ότι «προσδίδοντας μεγάλη σημασία στα έργα σας, το μεγαλύτερο καθήκον μας είναι να ενισχύσουμε τη νεαρή δημοκρατία μας, οδηγώντας τη συνεχώς πιο ψηλά, έχοντας οδηγό τις σκέψεις σας».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Επίσης, έγραψε, «εμείς συνεχίζουμε έργο μας, προσδίδοντας σημασία στο μεγάλωμα μιας γενιάς που λέει ‘τί ευτυχία να είμαι Τούρκος’. Συνεχίζοντας το έργο μας σε συνεργασία με το τουρκικό έθνος του οποίου ως ‘τ/κ’ λαός είμαστε αναπόσπαστο μέρος, προχωρούμε με αποφασιστικά βήματα για να οδηγήσουμε τη χώρα μας σε καλύτερες μέρες. Πιστεύω ολόψυχα πως όσον διατηρείται αυτή η ενότητα και ομόνοια, το κράτος μας θα ξεπεράσει κάθε πρόβλημα και η χώρα μας θα πετύχει τους νέους στόχους του μέλλοντος. Και το καλύτερο παράδειγμα αυτής της ενότητας επιδεικνύεται στην ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια».

Στο μακροσκελές σημείωμά του, ο Τατάρ έγραψε στη συνέχεια ότι το ψευδοκράτος,  «μαζί με την Τουρκική Δημοκρατία, κάνουν σημαντικά βήματα για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στην ανατολική Μεσόγειο. Τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τον δρόμο που χαράξαμε μαζί με το τουρκικό έθνος, του οποίου είμαστε αναπόσπαστο μέρος, εκφράζουμε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη ενώπιον της μεγαλειότητάς σας», έγραψε στο βιβλίο επισκέψεων.

Η συνάντηση των Ερσίν Τατάρ και Κουντρέτ Οζερσάι με τον Τούρκο Πρόεδρο θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 και θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ