‘Ωρα Αμμοχώστου: Πέντε υποψήφιοι ζητούν την ψήφο 31.584 Αμμοχωστιανών - Λεπτομέρειες

 ‘Ωρα Αμμοχώστου: Πέντε υποψήφιοι ζητούν την ψήφο 31.584 Αμμοχωστιανών - Λεπτομέρειες

Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ημέρα της Αμμοχώστου είναι η σημερινή. Οι Αμμοχωστιανοί καλούνται να ψηφίσουν τον εκλεκτό που θα «καθοδηγήσει» τη πόλη τους. Η αδόκητη απώλεια του Δημάρχου Αλέξη Γαλανού οδηγεί σήμερα τους Αμμοχωστιανούς στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο Δήμαρχο της κατεχόμενης πόλης τους.
 
 
Η εκλογική διαδικασία αρχίζει στις 07:00 το πρωί που ανοίγουν οι κάλπες και ολοκληρώνεται  στις 18:00 το απόγευμα. Από τις 12:00 μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι θα υπάρξει διακοπή. Οι οποιεσδήποτε ενστάσεις θα γίνουν στο εκλογικό κέντρο μετά το κλείσιμο των καλπών. Ο Γενικός Έφορος Αναπληρωματικής Εκλογής, Έπαρχος Αμμοχώστου Γιώργος Χρυσαφίνης θα προβεί σε ενημέρωση για την προσέλευση στις 09:00 το πρωί,στις  12 το μεσημέρι, στις 15:00 και στις 18:00 με το κλείσιμο των καλπών. Η ανακήρυξη του νέου Δημάρχου θα γίνει τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.
 
Τα δεδομένα
 
Παρά το γεγονός ότι έγιναν πολλές προσπάθειες για μια κοινή υποψηφιότητα εντούτοις αυτό δεν ευοδώθηκε. Τα δυο μεγάλα κόμματα προσπάθησαν να κάνουν την υπέρβασή τους με στόχο να υποστηρίξουν ένα κοινό υποψήφιο, αλλά δεν έγινε εφικτό κάτι τέτοιο. Ως εκ τούτου, πορεύονται με διαφορετικές επιλογές. 
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός με απόφαση της Πινδάρου άφησε την επιλογή στους Συναγερμικούς Αμμοχωστιανούς. Ως εκ τούτου, αυτοί επέλεξαν τον Νίκο Κάρουλα, ο οποίος όμως κατέρχεται ως ανεξάρτητος.
καρουλασ
 
Το ΑΚΕΛ επίσης στηρίζει ένα ανεξάρτητο, αλλά φίλα προσκείμενο στο κόμμα της Αριστεράς τον γιατρό Σίμο Ιωάννου ο οποίος έχει πολυσχιδή δράση στο Δήμο, ενώ αναμείχθηκε ενεργά και στα αθλητικά δρώμενα της πόλης ως πρόεδρος της πετιοσφαιρικής Νέας Σαλαμίνας. Την υποψηφιότητα του δρα Σ. Ιωάννου στηρίζει και το ΔΗΚΟ.
 
σιμοσ
 
Παράλληλα, ως ανεξάρτητοι κατέρχονται ο επιχειρηματίας  Ανδρέας Λόρδος και Γεώργιος Σταυρή.
 
λορδοσ
 
ΣΤΑΥΡΗ
 
Εξάλλου, τις εκλογές διεκδικεί το ΕΛΑΜ με τον βουλευτή Αμμοχώστου  Λίνο Παπαγιάννη.  
 
linosVouli 7
 
 
Πότε θα ξέρουμε
 
Με βάση τον προγραμματισμό που έγινε από την Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου μέχρι τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής 25 Αυγούστου θα γνωρίζουμε το νέο Δήμαρχο Αμμοχώστου. Στη βάση του εκλογικού καταλόγου δικαίωμα ψήφου έχουν 31.584 Αμμοχωστιανοί και θα λειτουργήσουν 44  εκλογικά κέντρα ως εξής: Tέσσερα στην ελεύθερη Αμμοχώστου, άλλα 13 θα λειτουργήσουν στη Λάρνακα, 19 στη Λεμεσό, επτά στη Λευκωσία και ένα στην Πάφο.