ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ πήραν τον Δήμο Αμμοχώστου από τον ΔΗΣΥ

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ πήραν τον Δήμο Αμμοχώστου από τον ΔΗΣΥ

Νέος δήμαρχος ο Σίμος Ιωάννου

Ο Σίμος Ιωάννου είναι ο νέος Δήμαρχος Αμμοχώστου. Ο δρας Σ. Ιωάννου, ανεξάρτητος αλλά που υποστηρίχθηκε από ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ υπερίσχυσε στις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή.
 
Ολοκληρώθηκε στις έξι το απόγευμα η ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα για την ανάδειξη νέου Δημάρχου Αμμοχώστου μετά τον αδόκητο θάνατο του Αλέξη Γαλανού.
 
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Αναπληρωματικής Εκλογής, Γεώργιος Χρυσαφίνης, «η διαδικασία των εκλογών εξελίχθηκε ομαλά και μέχρι τις έξι το απόγευμα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το 30,36% των ψηφοφόρων, δηλαδή 9.587 άτομα. Συνολικά οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονται στις 31.589».
 
Πρόσθεσε ότι μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι η προσέλευση των ψηφοφόρων ανήλθε στο 15,9% δηλαδή 5.023 άτομα και πως λειτούργησαν συνολικά 44 εκλογικά κέντρα σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.
 
 
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσαφίνη, τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται μέχρι τις οκτώ απόψε ενώ η ανακήρυξη του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια.
 
Υπενθυμίζεται ότι για τη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου υπέβαλαν υποψηφιότητα πέντε πρόσωπα, οι Λίνος Παπαγιάννης που υποστηρίζεται από το ΕΛΑΜ και τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι οι οποίοι με αλφαβητική σειρά είναι οι Ιωάννου Σίμος, Κάρουλλας Νίκος, Λόρδος Ανδρέας και Σταυρή Γεώργιος.