«Κοκκίνισε» ξανά η Αμμόχωστος - Ψάχνουν το λάθος στον ΔΗΣΥ

«Κοκκίνισε» ξανά η Αμμόχωστος - Ψάχνουν το λάθος στον ΔΗΣΥ

Η αυτοπαγίδευση του ΔΗΣΥ- η πετυχημένη πρόβα της συνεργασίας ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ

Του Στέλιου Ξιουρή

Τελικά δεν προέκυψε σαν όνειρο θερινής νυκτός , αλλά σαν εκπλήρωση του απωθημένου κάθε ΑΚΕΛικού Αμμοχωστιανού, η κατάληψη της Δημαρχίας της κατεχόμενης πόλης τους.

Ωστόσο , μέχρι να φτάσουν στην ανακατάληψη της κόκκινης δημαρχίας Αμμοχώστου   την κατείχαν, από την εποχή που Δήμαρχος ήταν ο θρυλικός σύντροφος τους ΑΔΑΜ ΑΔΑΜΑΝΤΟΣ , χρειάστηκαν να μεσολαβήσουν αρκετά και κυρίως η Παρέμβαση του Θεού που κάλεσε Κοντά Του τον ΑΛΕΞΗ ΓΑΛΑΝΟ, που έσπασε από το 2007 και εντεύθεν την παντοκρατορία τους (στην Δημαρχία Αμμοχώστου). 

Προφανώς και σημαντικό ρόλο στην ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ θερινή επιτυχία του ΑΚΕΛ και της ηγεσίας του, έπαιξε και η ΑΥΤΟΠΑΓΙΔΕΥΣΗ του ΔΗΣΥ στο δικό του όνειρο απατηλό, που μεταφραζόταν στην κοινή υποψηφιότητα για την Δημαρχία Αμμοχώστου, χωρίς πρωτίστως να ρωτήσει τα τοπικά του στελέχη, που είχαν άλλη άποψη και κυρίως διαφορετικές φιλοδοξίες.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Επιτυχία του ΑΚΕΛ- Μην κάνετε συνειρμούς λέει ο Άντρος

Σε κάθε εγχειρίδιο πολιτικής επιστήμης, η κατάληψη ενός πολιτειακού αξιώματος , μέσω εκλογικής αναμέτρησης, θεωρείται το δίχως άλλο επιτυχία για το κόμμα . Ιδιαίτερα αν πρόκειται περί του ΑΚΕΛ που πέρασαν αρκετά χρόνια για να πετύχει μια καθαρή νίκη, έστω και αν ο Γενικός Γραμματέας του  ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, έσπευσε να δηλώσει ότι δεν πρέπει να γίνονται συνειρμοί.

Προφανώς υπονοούσε για την συνέχιση της συνεργασίας ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ και το επόμενο διάστημα με ορίζοντα τις Προεδρικές Εκλογές του 2023. Την ίδια ώρα όμως τόσο ο κ. Κυπριανού όσο και άλλα στελέχη του ΑΚΕΛ επιμένουν ότι θα πρέπει ο Αναστασιάδης να φύγει από την εξουσία πάση θυσία. Και η νίκη στην Αμμόχωστο ήταν μια πρόβα για τα δυο κόμματα που έβαλαν υποθήκη για το μέλλον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Έτσι επιβεβαιώνεται το ρηθέν σε ρεπορτάζ του newsbomb προ διμήνου – φυσικά όχι μόλις προ εβδομάδος όπως ανακάλυψαν οι όψιμοι πολιτικολόγοι-  υπό τον τίτλο: « Μένει ο Άντρος ( στην θέση του Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ) και στήνει συμμαχία με το Νικόλα για τις Προεδρικές»…

Παρά ταύτα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πρόκειται περί επιτυχίας του ΑΚΕΛ την οποία θα προσθέσει σαν πολύτιμη χάντρα στο κομπολόι των όποιων επιτυχιών του και βεβαίως θα επιφέρει εσωκομματική γαλήνη μέχρι νεωτέρας…

Φοβούνται μην εθιστούν στην ήττα στον ΔΗΣΥ- Ακόμη τριάμισι χρόνια μέχρι Προεδρικές

Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα σε εκλογικές αναμετρήσεις, μετά τον καταποντισμό των ποσοστών στις Ευρωεκλογές, φαίνεται να έκατσε βαριά στον ΔΗΣΥ. Στο κυβερνών κόμμα μπορεί να καμώνονται, ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αμμοχώστου, αλλά γνωρίζουν ότι τα κόμματα δεν παραχωρούν εύκολα στους αντιπάλους τους, τα κεκτημένα τους.

Στο κυβερνών κόμμα έκαναν τόσα ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ στην περίπτωση της Δημαρχίας Αμμοχώστου που ούτε πρωτόβγαλτοι πολιτικοί δεν θα περιέπιπταν.  Οι παλινωδίες και παλινδρομήσεις με την δήθεν κοινή υποψηφιότητα, η υπέρβαση με την στήριξη αριστερού ( ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ) που δεν ενδιαφερόταν και τελικά η σύμπλευση με την -δήθεν- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΟΥΛΛΑ, ο οποίος τυγχάνει να είναι δημοτικός σύμβουλος του κόμματος τους, μάλλον ήταν τα αίτια της ήττας.

Έστω και αν ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έσπευσε να μεταφέρει το θέμα στην πρώιμη συζήτηση και εμμονή, όπως χαρακτήρισε του ΑΚΕΛ, τριάμισι χρόνια πριν τις Προεδρικές εκλογές του 2023 να εκπαραθυρώσει από την εξουσία τον Αναστασιάδη ,εντούτοις γνωρίζουν ότι η ήττα προκαλεί προβλήματα και καταγράφεται στην ιστορία.

Προφανώς στον ΔΗΣΥ , όπως πληροφορούμαστε , ετοιμάζουν το επονομαζόμενο restard, ή στο ελληνικότερο επανεκκίνηση με τον Πρόεδρο του κόμματος ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, να ανοίγει τα χαρτιά του επί παντός επιστητού στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Κι όλα αυτά παρακολουθεί ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ με ικανοποίηση αφού θεωρεί ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο απέκτησε το κόμμα του τον ρυθμιστικό ρόλο για να επανασυνδεθεί με την εξουσία