Δικηγορικό γραφείο Ν. Χρ. Αναστασιάδης:Έρευνα από την ΜΟΚΑΣ για τα όσα αναφέρονται από την OCCRP

Δικηγορικό γραφείο Ν. Χρ. Αναστασιάδης:Έρευνα από την ΜΟΚΑΣ για τα όσα αναφέρονται από την OCCRP

''Δεν υπάρχει ουδεμία απόδειξη πως το Δικηγορικό μας γραφείο και/ή οι συνεργάτες του παραβίασαν κάποιο νόμο ή διέπραξαν κάποιο αδίκημα''

Τη διενέργεια έρευνας από την Μονάδα Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) σχετικά με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα της μη κυβερνητικής οργάνωσης OCCRP ζήτησε το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδη και Συνέταιροι ΔΕΠΕ, ζητώντας όπως το αποτέλεσμα της έρευνας δημοσιοποιηθεί.
 
Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Στάθης Λεμής, Διευθύνων Σύμβουλος του δικηγορικού γραφείου, το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται ως «παντελώς ανακριβές» και σημειώνει πως οι πλείστες των εταιρειών που αναφέρονται στο δημοσίευμα ότι εμπλέκονται σε ύποπτες συναλλαγές ή και ότι κατ’ ισχυρισμό διασυνδέονται με την Troika Laundromat, «ουδεμία σχέση εκπροσώπησης είχαν και/ή έχουν με το δικηγορικό μας γραφείο».

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Στην δισέλιδη ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου επισημαίνεται επίσης πως το δημοσίευμα της OCCRP «ρητά αναφέρει ότι εκ των αναφερθέντων στο δημοσίευμα εγγράφων δεν υπάρχει ουδεμία απόδειξη πως το Δικηγορικό μας γραφείο και/ή οι συνεργάτες του παραβίασαν κάποιο νόμο ή διέπραξαν κάποιο αδίκημα».
 
Επίσης σημειώνεται «ότι οι πλείστες των Εταιρειών που αναφέρονται ότι εμπλέκονται σε ύποπτες συναλλαγές και/ή ότι κατ’ ισχυρισμό διασυνδέονται με τη Troika Laundromat, ουδεμία σχέση εκπροσώπησης είχαν και/ή έχουν με το Δικηγορικό μας Γραφείο».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο κ. Λεμής σημειώνει επίσης πως «και παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να επικαλεστούμε το επαγγελματικό απόρρητο, το οποίο δεν μας επιτρέπει να αποκαλύψουμε δημόσια πληροφορίες που τυχόν αφορούν εμπιστευτικού περιεχομένου στοιχεία πελατών, εκτός εάν αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης από την καθ’ ύλην αρμόδια εποπτική αρχή της Δημοκρατίας που είναι η ΜΟ.Κ.Α.Σ. (Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης), η οποία έχει ήδη επικοινωνήσει με δική της πρωτοβουλία με το Γραφείο μας από την προηγούμενη βδομάδα για διευκρινίσεις, θεωρούμε αναγκαίο υπό τις περιστάσεις, προς τερματισμό τόσο των ανακριβειών του δημοσιεύματος της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης OCCRP αλλά και της προσπάθειας πολιτικής εκμετάλλευσης του εν λόγω δημοσιεύματος που δεν πλήττει μόνο τον Πρόεδρο και τη Κυπριακή Δημοκρατία  αλλά και τη καλή φήμη του Δικηγορικού μας Γραφείου, να την καλέσουμε  δημόσια για την άμεση διενέργεια έρευνας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΔΩ

 
«Είμαστε στη διάθεσή της ΜΟΚΑΣ να παράσχουμε τις οποιεσδήποτε κατά την κρίση της πληροφορίες προκειμένου να καταγραφούν με πλήρη διαφάνεια τα πραγματικά γεγονότα και με την έκκληση να δημοσιοποιηθεί το αποτέλεσμα της έρευνας», προσθέτει.

Τέλος, αναφέρεται ότι η παρούσα ανακοίνωση κατέστη δυνατό να δοθεί σήμερα,  αφ’ενός γιατί ο υπογράφων που είχε και την ευθύνη διαχείρισης των Εταιρειών Batherm Ventures Limited και Matias Co Limited βρισκόταν στο εξωτερικό και επέστρεψε μόλις χθες στην Κύπρο και αφετέρου γιατί ή ισχυριζόμενη εμπλοκή του Δικηγορικού μας γραφείου έλαβε χώρα το 2007 και ως εκ τούτου απαιτείτο ο απαραίτητος χρόνος διερεύνησης των όσων κατ’ ισχυρισμών έλαβαν χώρα πριν 12 χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ