Κίνδυνος να βραχυκυκλωθεί η συνεργασία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ λόγω… Αντιδημάρχου Αμμοχώστου

Κίνδυνος να βραχυκυκλωθεί η συνεργασία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ λόγω… Αντιδημάρχου Αμμοχώστου

Μετά την νίκη διλήμματα στο ΑΚΕΛ για την ψήφιση ΔΗΚΟικού Αντιδημάρχου στην Αμμόχωστο με «ακραίες» θέσεις…

Του Στέλιου Ξιουρή

Οι καλές συμφωνίες κάνουν τους καλούς φίλους , επισημαίνει με σαφήνεια η λαϊκή ρήση και ούτως ή άλλως η εφαρμογή της και στην πολιτική, θεωρείται πολυτέλεια αν και κάποιες φορές καθορίζει μελλοντικές συνεργασίες.

Δεν πέρασαν μόνο λίγες ώρες από τους πανηγυρισμούς στην Εζεκία Παπαϊωάννου για την νίκη στην αναπληρωματική εκλογή του Δημάρχου Αμμοχώστου και εμφανίστηκαν οι πρώτοι προβληματισμοί

Έτσι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ και η υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος, βρίσκονται μπροστά σε δισεπίλυτο πρόβλημα, που μάλλον μοιάζει με γρίφο για γερούς λύτες. Από την μια το ΑΚΕΛ θέλει να καταδείξει τόσο στο ΔΗΚΟ, όσο και στα υπόλοιπα κόμματα, ότι η συνεργασία μαζί του είναι επωφελής και τηρούνται όλα τα συμφωνηθέντα και αφετέρου διαβλέπει ότι η συμμαχία με τα άλλα κόμματα, κυρίως με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, κρίνεται εκ των ων ουκ άνευ ,προκειμένου να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος του κόμματος, που είναι η απομάκρυνση Αναστασιάδη και η κατάληψη της εξουσίας.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση πρέκυψε ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ πρόβλημα ή αν προτιμάτε θέμα φιλοσοφίας, που τυχόν παρέκκλιση του ενδέχεται να ανατινάξει την πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον αέρα και να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος μπροστά στα μάτια της κοινής γνώμης, η επιχειρηματολογία του περί του Κυπριακού…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Ο Σιοπαχάς αναφανδόν κατά της διάνοιξης του οδοφράγματος Δερύνειας

Συγκεκριμένα η συμφωνία μεταξύ Άντρου- Νικόλα για την Δημαρχία Αμμοχώστου ,προέβλεπε την στήριξη του  ΑΚΕΛικού ΣΙΜΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ με παράλληλη κοινή δέσμευση για να δοθεί αντιδημαρχία στον δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΚΟ ΑΝΤΡΕΑ ΣΙΟΠΑΧΑ, προφανώς μετά την παραίτηση του νυν κατόχου της θέσης, Προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΖΑΝΕΤΤΟΥ.

ΚΙ εδώ πέφτει η βόμβα στα χέρια του ΑΚΕΛ και του Άντρου Κυπριανού που δεν μπορεί να πανηγυρίσει μια νίκη χωρίς…επιπτώσεις.

Ο κ. Σιοπαχάς, που να σημειωθεί είναι και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ, οπόταν δεν τίθεται θέμα για να υποδειχθεί κάποιος άλλος, ΤΑΧΘΗΚΕ ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ κατά της διάνοιξης του οδοφράγματος Δερύνειας τον περασμένο Νοέμβριο. Αν δε αντιπαραβάλουμε τόσο τις δηλώσεις του κ. Κυπριανού όσο και του Δημάρχου Δερύνειας ΑΝΤΡΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ,  επιφανούς στελέχους του ΑΚΕΛ οι οποίοι θεώρησαν την διάνοιξη ως τεράστια επιτυχία της πολιτικής τους στο Κυπριακό, τότε τυχόν στήριξη Σιοπαχά προκαλεί θέματα ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ για το ΑΚΕΛ.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Δεν μπορεί κόμμα της εμβέλειας του ΑΚΕΛ να άγεται και να φέρεται σε πάγιες θέσεις του, από μια συμφωνία δευτερευούσης σημασίας.

Βάναυση πρόκληση η διάνοιξη του οδοφράγματος έλεγαν δημοτικοί σύμβουλοι

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σιοπαχάς όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΕΔΕΚ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, του Κινήματος Αλληλεγγύης ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΡΦΙΤΗΣ και του ΕΛΑΜ ΠΟΛΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, χαρακτήρισαν μεταξύ άλλων « βάναυση πρόκληση στα αισθήματα των Αμμοχωστιανών την διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας». Ανέφεραν μάλιστα σε κοινή ανακοίνωση τους ότι η διάνοιξη θα αποπροσανατολίσει από τον τελικό στόχο της απόδοσης της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της. Χαρακτήριζαν δε το οδόφραγμα ένα περιφραγμένο με συρματοπλέγματα τούνελ που η διάνοιξη θα αναπτύξει οικονομικά την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Ο Νικόλας θέλει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

Δύσκολη είναι και η θέση του Προέδρου του ΔΗΚΟ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ που δεν μπορεί να δεχθεί την παρούσα κατάσταση με Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο ΑΚΕΛικούς, αφού θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στα τοπικά του στελέχη…Απλώς θα επιμένει σε τήρηση των συμφωνηθέντων, διαφορετικά θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα και δικής του αξιοπιστίας, αφού θα διαφανεί ότι έδωσε γην και ύδωρ στο ΑΚΕΛ

Τελικά η Δημαρχία Αμμοχώστου μπορεί και να καταστεί ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ, για το ΑΚΕΛ κυρίως και η προσπάθεια για εμπέδωση της συνεργασίας με το ΔΗΚΟ να αποτελέσει ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ…