ΑΚΕΛ: «Πότε θα μιλήσει ο Αναστασιάδης;»

ΑΚΕΛ: «Πότε θα μιλήσει ο Αναστασιάδης;»

''Αποδεικνύεται τελικά πολύ δύσκολο για τον Πρόεδρο να απαντήσει στις καταγγελίες του Διεθνούς Παρατηρητηρίου για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP)''

Πότε θα μιλήσει ο Προέδρος Αναστασιάδης; Αυτό διερωτάται το ΑΚΕΛ, το οποίο με ανακοίνωση του συνεχίζει να αφήνει αιχμές σχετικά με τις  καταγγελίες του Διεθνούς Παρατηρητηρίου για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP) που εμπλέκουν το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ύποπτες συναλλαγές και υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικηγορικό γραφείο Ν. Χρ. Αναστασιάδης:Έρευνα από την ΜΟΚΑΣ για τα όσα αναφέρονται από την OCCRP

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

''Αποδεικνύεται τελικά πολύ δύσκολο για τον Πρόεδρο να απαντήσει στις καταγγελίες του Διεθνούς Παρατηρητηρίου για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP) που εμπλέκουν το γραφείο του σε ύποπτες συναλλαγές και υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι το Προεδρικό και ο ΔΗΣΥ απαντούν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά για τα οποία καταγγέλλεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδη. Διερωτόμαστε: Ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης δεν νιώθει την ευθύνη να μιλήσει αυτοπροσώπως και να λογοδοτήσει στην κοινωνία; Δεν συναισθάνεται το διασυρμό του θεσμού αλλά και της χώρας μας; Την ώρα μάλιστα που υποστηρίζει ότι με τα δημοσιεύματα στοχοποιείται η Κύπρος;

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Η διερεύνηση από τη ΜΟΚΑΣ θα έχει νόημα εφόσον δεν περιοριστεί στα όσα ισχυριστεί το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδη αλλά αν πρωτίστως απευθυνθεί στο ίδιο το Παρατηρητήριο που είναι η πηγή των καταγγελιών και ζητήσει τα σχετικά έγγραφα αλλά και σε άλλους θεσμούς, όπως η Κεντρική Τράπεζα. Προφανώς, και οι κρίνοντες θα κριθούν για την έρευνα που θα κάνουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Πάντως αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που ο Νίκος Χρ. Αναστασιάδη και το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδη καταγγέλλονται για εμπλοκή σε ύποπτες συναλλαγές τεράστιων ποσών, το περιβάλλον του Νίκου Χρ. Αναστασιάδη συνεχίζει να διαφημίζει –σε διάφορες γλώσσες, ακόμα και σε …άπταιστα κινέζικα- τον πλούτο και τη χλιδή στην οποία ζει''.