Βλέπει ξανά Αναστασιάδη και Ακιντζί η Λουτ

Βλέπει ξανά Αναστασιάδη και Ακιντζί η Λουτ

Στις 11 η συνάντηση

Στις 11 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο έχει οριστεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ με επίκεντρο την ετοιμασία όρων αναφοράς και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε επίσης:  Νέες συναντήσεις Λουτ με Πρόεδρο Αναστασιάδη και Τ/κ ηγέτη τη Δευτέρα

 H κ. Λουτ είχε την Κυριακή χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Μάλιστα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο διευθέτησης μιας κοινής συνάντησης. Κατά τη χθεσινή συνάντηση με την κ. Λουτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρουσίασε τις θέσεις του και τη θετική προσέγγισή του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «ήγειρε βεβαίως, όπως ήταν αναμενόμενο, και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, καθώς και γενικότερα τις προκλήσεις από τουρκικής πλευράς, όπως βέβαια και το μέγα θέμα που δημιουργείται από τις παράνομες επεμβάσεις και τις εξαγγελίες που γίνονται σχετικά με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου".

Eπίσης στις 5.00 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με την Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Τζέιν Χολ Λουτ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της «Κίπρις Πόστασι».