Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου με την Λουτ

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου με την Λουτ

Ξεκίνησε στις 11

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Διαβάστε επίσης:  Βλέπει ξανά Αναστασιάδη και Ακιντζί η Λουτ

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κα. Λουτ, κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψής της στο νησί, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνομολόγηση των όρων αναφοράς, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Η κα. Λουτ, η οποία έφθασε στην Κύπρο το Σάββατο, είχε επίσης χθες το απόγευμα συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίο επίσης θα συναντήσει εκ νέου αργότερα σήμερα.
 
Στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κα. Λουτ συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ
 
Σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την κα. Λουτ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε πως «ήταν μια παραγωγική συνάντηση με επίκεντρο την αποστολή της κας. Λουτ για την ετοιμασία όρων αναφοράς και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «παρουσίασε τις θέσεις του και τη θετική προσέγγισή του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων». Πρόσθεσε ότι «ήγειρε βεβαίως, όπως ήταν αναμενόμενο, και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, καθώς και γενικότερα τις προκλήσεις από τουρκικής πλευράς, όπως βέβαια και το μέγα θέμα που δημιουργείται από τις παράνομες επεμβάσεις και τις εξαγγελίες που γίνονται σχετικά με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου".

Πηγή: ΚΥΠΕ