Γ. Γεάδης: Οι όροι αναφοράς περιλαμβάνουν επικίνδυνες πρόνοιες

Γ. Γεάδης: Οι όροι αναφοράς περιλαμβάνουν επικίνδυνες πρόνοιες

Τι δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη

Οι όροι αναφοράς περιλαμβάνουν επικίνδυνες πρόνοιες, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη, μετά το πέρας της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Γεάδη είπε ότι «σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο ενημερωθήκαμε εκτενώς για τη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί καθώς και για τις συναντήσεις που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή με την κ. Λουτ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ είπε ότι «συμφωνούμε με την προσέγγιση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε συνομιλίες εφόσον συνεχίζονται οι προκλητικές, επεκτατικές ενέργειες της Τουρκίας στις κυπριακές θάλασσες αλλά και οι προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στα Βαρώσια».

Ο κ. Γεάδη είπε ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις διεθνώς προς την Τουρκία, ενώ αναφερόμενος στους όρους αναφοράς είπε πως «όπως έχουμε ενημερωθεί στο Εθνικό Συμβούλιο θα εστιάζονται στο πλαίσιο Γκουτέρες καθώς και στη Συμφωνία μεταξύ Αναστασιάδη -Έρογλου του 2014».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ανέφερε ότι «περιλαμβάνουν επικίνδυνες πρόνοιες όπως είναι, μεταξύ άλλων, η μη επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση, τα δικαιώματα στους σφετεριστές των περιουσιών των προσφύγων, το τ/κ βέτο και η εκ περιτροπής προεδρία».

Εξέφρασε, επίσης, την κάθετη διαφωνία του ΕΛΑΜ «σε σχέση με τους κατατεθειμένους χάρτες που μετατρέπουν τα κατεχόμενα χωριά και τις κατεχόμενες πόλεις μας εσαεί τουρκικές».

«Θα πρέπει να αποβάλουμε από πάνω μας το αίσθημα της ηττοπάθειας και της πολιτικής του κατευνασμού που ακολουθούμε μέχρι σήμερα. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για απελευθέρωση της Κύπρου», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ