Λιλλήκας: Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αυτοσχεδιάζουμε ενόψει τουρκικών κινήσεων

Λιλλήκας: Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αυτοσχεδιάζουμε ενόψει τουρκικών κινήσεων

Δήλωσε ότι κατέθεσε στον κ. Τασούλα την εκτίμηση της Συμμαχίας Πολιτών για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Την ανάγκη για κοινό σχεδιασμό Ελλάδας και Κύπρου, ενόψει των τουρκικών δηλώσεων και κινήσεων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, λέγοντας ότι οι δύο χώρες δεν έχουν την πολυτέλεια για αυτοσχεδιασμούς.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, στην παρουσία στελεχών του κόμματος, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι κατέθεσε στον κ. Τασούλα την εκτίμηση της Συμμαχίας Πολιτών για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΕ: Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου και τις σημερινές του δηλώσεις, ότι η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στο Κυπριακό και μη αναστρέψιμες καταστάσεις και δεδομένα, είπε.
 
Συνέχισε, λέγοντας ότι «ζητήσαμε όπως μεταφέρει και στην ελληνική Κυβέρνηση και στο ελληνικό Κοινοβούλιο τη δική μας πρόταση για κοινό πλέον σχεδιασμό μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου».
 
Η Τουρκία προχωρά στην υλοποίηση του πλάνου Β’ και δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια, ούτε η Κύπρος, ούτε η Ελλάδα, να αυτοσχεδιάζουμε, είπε ο κ. Λιλλήκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Ανέφερε επίσης ότι είναι υποχρέωση των δύο Κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων Κύπρου και Ελλάδας να καθίσουν από κοινού, αξιολογώντας και εκτιμώντας τους πραγματικούς στόχους και την πολιτική της Τουρκίας με ρεαλισμό, αλλά και εκτιμώντας τις επιλογές για έναν κοινό στρατηγικό σχεδιασμό.
 
Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι συζήτησαν επίσης για τις εξελίξεις στην περιοχή, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προσέγγιση για την σύγκληση της άτυπης διάσκεψης σε ένα ρευστό διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον, με την Τουρκία να απολαμβάνει την πλήρη ανοχή της διεθνούς κοινότητας. «Αυτά είναι ζητήματα που θα πρέπει να εκτιμήσουμε σωστά πριν προβούμε σε οποιεσδήποτε κινήσεις» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ