Επιστολή Λουτ σε ΠτΔ: «Σοβαρά βήματα προόδου και προοπτική για συνέχεια»

Επιστολή Λουτ σε ΠτΔ: «Σοβαρά βήματα προόδου και προοπτική για συνέχεια»

Τι ανάφερε η κ.Λουτ

Σε Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου αναφέρετε οτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε σήμερα επιστολή από την Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. για το Κυπριακό κα Τζέϊν Χολ Λουτ.

Αυτούσια: 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε σήμερα επιστολή από την Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. για το Κυπριακό κα Τζέϊν Χολ Λουτ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Στην επιστολή η κα Λουτ υπογραμμίζει ότι οι διαβουλεύσεις που είχαν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της, επέτρεψαν να γίνουν σοβαρά βήματα προόδου και ότι έτσι ανοίγεται δημιουργικά προοπτική για τη συνέχεια.

Είναι σημαντικό ότι η Ειδική Σύμβουλος δηλώνει ότι είναι «ευγνώμων για την επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης προσωπικής δέσμευσης» του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προσπάθεια για συμφωνία Όρων Αναφοράς.

Η κα Λουτ καταλήγει ευχαριστώντας τον Πρόεδρο για την πολύ παραγωγική δέσμευση του στην προσπάθεια, εκφράζοντας και την επιθυμία για νέα συνάντηση το συντομότερο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η σαφής επιβεβαίωση της Ειδικής Συμβούλου για τη συνέχιση της προσπάθειας έχει ιδιαίτερη σημασία ως προς τον στόχο μας που είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.