Περδίκης σχετικά με τα νομοσχέδια για την 56η έδρα: Πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων

Περδίκης σχετικά με τα νομοσχέδια για την 56η έδρα: Πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων

«Προσπαθεί τάχα να λύσει το πρόβλημα της 56ης έδρας εφαρμόζοντας πρακτικές που θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα»

Το πακέτο νομοσχεδίων «προσπαθεί τάχα να λύσει το πρόβλημα της 56ης έδρας εφαρμόζοντας πρακτικές που θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία της Βουλής "έχει αποδεχθεί τον εκβιασμό των μεγάλων κομμάτων, ώστε η έδρα να ανήκει στο κόμμα".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία πολιτική
 
«Φαίνεται ότι η πλειοψηφία της Βουλής έχει αποδεχθεί τον εκβιασμό των μεγάλων κομμάτων ώστε η έδρα να ανήκει στο κόμμα, που σημαίνει ότι οι βουλευτές πλέον θα είναι απευθείας υπόλογοι και υποχείρια του προέδρου του κόμματος, ο οποίος θα μπορεί να διορίζει και να απολύει βουλευτές», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Περδίκης, ο οποίος μιλούσε ύστερα από τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, είπε ότι το Κίνημα είναι ενάντια σε αυτές τις διαδικασίες που μπήκαν σε μία κατάσταση τάχιστης, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή θα συζητηθούν άρον άρον αυτά τα νομοσχέδια για να οδηγηθούν προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Ανέφερε ότι «η συνεννόηση που κάναμε τον Ιούλιο – τουλάχιστον έτσι έλεγε ο Πρόεδρος της Βουλής – ήταν ότι θα προκαλέσει την Κυβέρνηση και θα ζητήσει από την Κυβέρνηση να προκηρύξει επαναληπτική εκλογή για την 56η έδρα» και πρόσθεσε ότι «μόνο ο Πρόεδρος της Βουλής και οι υπόλοιποι οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί μπορούν απαντήσουν το ερώτημα τι άλλαξε μέσα στο Καλοκαίρι και από την επαναληπτική εκλογή φθάσαμε στο πολιτικό κοντραμπάντο να αποδεχθεί ο ΔΗΣΥ να αποδοθεί η 56η έδρα στην Αλληλεγγύη και από την άλλη να αποδεχθεί η πλειοψηφία των κομμάτων τη θέση του ΔΗΣΥ ότι οι βουλευτικές έδρες ανήκουν στο κόμμα και όχι εξ ημισείας στο κόμμα και στον βουλευτή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Ερωτηθείς αν έγινε παρασκήνιο, ο κ. Περδίκης απάντησε καταφατικά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση ότι αυτό γίνεται για να σταματήσει η αποστασία, ανέφερε πως «τότε πρέπει να καταργήσουν και τον σταυρό προτίμησης».
 
«Τι νόημα έχει ο ψηφοφόρος από το κόμμα ποιον θέλει να είναι βουλευτής, όταν οποιανδήποτε στιγμή διαφωνήσει αυτός ο βουλευτής, ο Πρόεδρος ή τα συλλογικά όργανα του κόμματος μπορούν να τον διαγράψουν και να πάρει τη θέση του ο επόμενος», διερωτήθηκε.
 
Ανέφερε επίσης ότι «είναι εντελώς παράλογο, σχιζοφρενικό», αναφερόμενος σε πολιτικούς οι οποίοι «από τη μια υποστηρίζουν την οριζόντια ψηφοφορία και από την άλλη υποστηρίζουν ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα» και διερωτήθηκε σε ποιο κόμμα θα ανήκει η έδρα εκλελεγμένου από οριζόντια ψηφοφορία, καλώντας παράλληλα τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να απαντήσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ