Δ. Παπαδάκης: Να μπει μπροστά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ΑΟΖ και Αμμόχωστο

Δ. Παπαδάκης: Να μπει μπροστά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ΑΟΖ και Αμμόχωστο

«Ο κ. Τσαβούσογλου απειλεί καθημερινά με εποικισμό της πόλης της Αμμοχώστου, η οποία προστατεύεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απόψε να τοποθετηθεί και να «μπει μπροστά» στο ζήτημα των ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και των απειλών της αναφορικά με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία πολιτική

Τοποθετούμενος κατά την έναρξη της Ολομέλειας του σώματος, στο Στρασβούργο, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι «αυτή την στιγμή η Κύπρος βρίσκεται περικυκλωμένη από το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας, η οποία έχει εγκαταστήσει και πλατφόρμες για ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «ο κ. Τσαβούσογλου απειλεί καθημερινά με εποικισμό της πόλης της Αμμοχώστου, η οποία προστατεύεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Σύμφωνα με τον Κύπριο Ευρωβουλευτή «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «οφείλει να τοποθετηθεί και να μπει μπροστά την στιγμή που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει συζητήσει την λήψη μέτρων».

Πηγή: ΚΥΠΕ