Προτείνουν απαγόρευση της μαντίλας στα σχολεία και τους δημόσιους χώρους στην Κύπρο (Βίντεο)

Προτείνουν απαγόρευση της μαντίλας στα σχολεία και τους δημόσιους χώρους στην Κύπρο (Βίντεο)

Πρόταση νόμου

Το ΕΛΑΜ κατέθεσε σήμερα πρόταση νόμου για την απαγόρευση της ισλαμικής ενδυμασίας στους δημόσιους χώρους και στα δημόσια εκπαιδευτήρια και συγκεκριμένα της μαντίλας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η ραγδαία αύξηση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη σε συνδυασμό με την αύξηση εγκληματικότητας στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια έχει διαταράξει το αίσθημα ασφάλειας και ειρήνης στην κοινωνία μας. Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η απαγόρευση της κάλυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου με την ισλαμική ενδυμασία σε δημόσιους χώρους και δημόσια εκπαιδευτήρια. Ο συγκεκριμένος νόμος θα δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης της ταυτότητας ενός ανθρώπου που κινείται ενώπιον και άλλων πολιτών».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Το ΕΛΑΜ τονίζει ότι σύμφωνα με σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για ανάλογες περιπτώσεις «ο σχετικός περιορισμός αποσκοπεί να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις της κοινωνικής συμβίωσης ως στοιχείου προστασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του άλλου», έτσι «μπορεί να θεωρηθεί απαραίτητως σε μια δημοκρατική κοινωνία». Επίσης, σκοπός είναι η άρση της ανισότητας των δύο φύλων αφού η ισλαμική μαντίλα αποτελεί προϊόν καταπίεσης, συμβολίζει δε την υποταγή των γυναικών, την μειονεκτική θέση στην οποία βρίσκονται σε σχέση με τους άνδρες και την προσβολή της γυναικείας αξιοπρέπειας.

Η σχετική δήλωση του Λίνου Παπαγιάννη: