ΔΗΚΟ:Θέλει εφαρμογή τετραμήνων όπως συμφωνήθηκε με τον νυν ΔΗΚΟικό & τέως ΑΚΕΛικό, Προέδρους ΟΕΛΜΕΚ

ΔΗΚΟ:Θέλει εφαρμογή τετραμήνων όπως συμφωνήθηκε με τον νυν ΔΗΚΟικό & τέως ΑΚΕΛικό, Προέδρους ΟΕΛΜΕΚ

Στις διαβουλεύσεις δέχθηκαν όλες τις θέσεις των καθηγητών

Του Στέλιου Ξιουρή

Ξεκάθαρο μήνυμα απευθύνουν μέσω της newsbomb βουλευτές του ΔΗΚΟ προς τον συναγωνιστή τους Πρόεδρο της οργάνωσης των καθηγητών ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΒΑ, ότι κινείται εκτός συμφωνηθέντων πλαισίων για την εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων στα σχολεία.

Μάλιστα οι βουλευτές του ΔΗΚΟ παραπέμπουν και στις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν της ετοιμασίας της σχετικής πρότασης νόμου, όπου συμμετείχαν τόσο ο νυν Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος ανήκει στην ΔΗΚΙ ( καθηγητική οργάνωση του ΔΗΚΟ) όσο και ο προκάτοχος του ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, στέλεχος της Προοδευτικής ( οργάνωσης του ΑΚΕΛ).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Στις εν λόγω διαβουλεύσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΔΗΚΟ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ (εξού και η σχετική ψηφισθείσα νομοθεσία προσομοιάζεται δημοσιογραφική αδεία, νόμος Λεωνίδου) συμμετείχαν Σωκράτους και Χατζησάββας, όπως και ο Υπουργός Παιδείας ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗΣ. Οι συνομιλίες έγιναν σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, όπου έλκουν οι συμμετέχοντες την καταγωγή τους και σ’ αυτήν όπως αποκαλύπτει ο κ. Λεωνίδου « έγιναν δεκτές όλες οι προτάσεις της ΟΕΛΜΕΚ».

Ακόμη για να είναι σίγουρος για την ποιότητα της εν λόγω εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης , όπως μας είπε ο κ. Λεωνίδου, απευθύνθηκε σε πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για να πετύχει την κοινή συνισταμένη και να συνδιαμορφωθεί το καλύτερο δυνατό νομοθέτημα.

Απευθύνει δε έκκληση να κατεβούν οι τόνοι και αν υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις στην εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας, να επιφέρουν κάποιες αλλαγές.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Εξάλλου, τέτοιου είδους εκπαιδευτική μεταρρύθμιση μας είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, θέλει χρόνο να αποδώσει και παρατήρησε ότι μετά την εφαρμογή της από φέτος στην Α’ Λυκείου , εκεί και όπου παρατηρηθούν τα όποια κενά να καλυφθούν…

Κάθετος παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του στην newsbomb και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ , ο οποίος επισήμανε ότι θα πρέπει απαρέγκλιτα και χωρίς καθυστερήσεις να εφαρμοσθεί η νομοθεσία περί τετραμήνων και όλοι να συμβάλουν στην καλύτερη εφαρμογή της .

Κάναμε πολύωρες συζητήσεις και καταλήξαμε επισήμανε ο κ. Μουσιούττας και θα ήταν πισωγύρισμα η μη υλοποίηση των εξετάσεων τετραμήνων.