Αβέρωφ: Βέβαιος για τη συνέχιση της στήριξης της Κύπρου από τη Γαλλία

Αβέρωφ: Βέβαιος για τη συνέχιση της στήριξης της Κύπρου από τη Γαλλία

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντήθηκε σήμερα στην Πινδάρου με την πρέσβειρα της Γαλλίας, Isabelle Dumont

Τη βεβαιότητα ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να στηρίζει την Κύπρο σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας παράλληλα ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για περαιτέρω εμβάθυνση των γαλλο-κυπριακών σχέσεων.

Διαβάστε εδώ ολες τις ειδήσεις της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντήθηκε σήμερα στην Πινδάρου με την πρέσβειρα της Γαλλίας, Isabelle Dumont, ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους πρέσβεις όλων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ευχαρίστησε την Γαλλίδα Πρέσβειρα για τη στήριξη της χώρας της σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την Κύπρο, τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για τη συμπαράσταση της Γαλλίας με την ενεργό συμμετοχή γαλλικών εταιρειών τόσο στον τομέα της ενέργειας, όσο και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
«Συζητήσαμε την εμβάθυνση των σχέσεων των δυο χωρών αλλά και ενημερώσαμε για τις τελευταίες εξελίξεις και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, τόσο στην ΑΟΖ όσο και στα Βαρώσια», είπε ο κ. Νεοφύτου και κατέληξε: «Είμαστε βέβαιοι ότι η στήριξη της Γαλλίας θα συνεχιστεί κι εμείς από τη δική μας μεριά, ως Δημοκρατικός Συναγερμός, θα στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εμβάθυνση περαιτέρω των σχέσεων Γαλλίας - Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ