Συμπαράσταση από Χάσικο επιζητεί ο Αβέρωφ για αναγέννηση ΔΗΣΥ- Κυβέρνησης

Συμπαράσταση από Χάσικο επιζητεί ο Αβέρωφ για αναγέννηση ΔΗΣΥ- Κυβέρνησης

Συναντήθηκαν στην Πινδάρου- Άκουσε με προσοχή ο Χάσικος – αρνείται υπουργοποίηση

Του Στέλιου Ξιουρή

Η πολιτική πονηριά σε συνδυασμό με την μοναδική του επιδεξιότητα στους ελιγμούς και την μεθοδικότητα που διακρίνει τις κινήσεις του Πρόεδρου του κυβερνώντος κόμματος ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, παραπέμπουν στο  αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα  σε σειρά ενεργειών και συναντήσεων , οι οποίες και θα υποβοηθήσουν στον αντικειμενικό στόχο που καθόρισε και είναι η επιχείρηση ανασυγκρότησης του ΔΗΣΥ και αναγέννησης της Κυβέρνησης μέσω και του επικείμενου ανασχηματισμού.

Έτσι ο απρόσμενος επισκέπτης του 5ου ορόφου του κτηρίου «Γλαύκος Κληρίδης» στην Πινδάρου προκάλεσε στον κομματικό στρατό αναταραχή, προβληματισμό και ευφορία , αφού είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι κατοικοεδρεύοντες στα γραφεία των κομμάτων τοποθετούνται και αναλόγως της δικής τους ανέλιξης στο κόμμα…

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ως τέτοια που μπορεί και να προκαλέσει ποικίλα συναισθήματα και σχόλια ήταν και η συνάντηση προ μερικών ημερών του τέως Υπουργού Εσωτερικών ΣΩΚΡΑΤΗ ΧΑΣΙΚΟΥ με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ…Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Αβέρωφ Νεοφύτου και εμπίπτει στον στρατηγικό σχεδιασμό του Προέδρου του ΔΗΣΥ για να γίνει το επονομαζόμενο από τους νεοέλληνες restard ή κατά το ελληνικότερο επανεκκίνηση του κόμματος και της Κυβέρνησης.

Προφανώς και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αναγνωρίζει ότι ο Σωκράτης Χάσικος είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς, που η άποψη και οι θέσεις τους λαμβάνονται ΥΠΟΨΗ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μπορεί να αποτελέσει την ΓΕΦΥΡΑ προς επίτευξη των στόχων που προαναφέραμε.

Οι παροικούντες σε Προεδρικό- ΔΗΣΥ γνωρίζουν ότι η λυκοφιλία Αναστασιάδη- Αβέρωφ ενίοτε διάγει και περιόδους εντάσεων και συγκρούσεων, αν και τελικά η σκληρή πολιτική καθημερινότητα παραπέμπει στην ρήση «ανάγκα και οι θεοί πείθονται». Χωρίς να εισακουστούν τα κελεύσματα του κ. Νεοφύτου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση των επονομαζόμενων Aβερωφικών σε υπουργικούς και άλλους πολιτειακούς θώκους με όλα τα παρεπόμενα, αλλά και η Κυβέρνηση χωρίς τον Αβέρωφ στο Κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να προωθήσει τα νομοθετήματα που θεωρούνται αναγκαία για να παραγάγει πολιτική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Άκουσε με προσοχή ο Χάσικος – αρνείται υπουργοποίηση

Επανερχόμενοι στην μακρά  συνάντηση Αβέρωφ- Χάσικου να επισημάνουμε ότι πέραν από τα παράπονα του Προέδρου του ΔΗΣΥ , ότι δεν   εισακούεται σε καίρια θέματα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που προκαλεί εμπλοκή σε πολλούς τομείς, συζητήθηκε και ο επικείμενος ανασχηματισμός. Ασκώντας πίεση ο κ. Νεοφύτου, επισήμανε στον τ. ΥΠ.ΕΣ ότι πολιτικοί του δικού του βεληνεκούς χρειάζονται στο Υπουργικό Συμβούλιο , αφού μέσω του ανασχηματισμού ο ΔΗΣΥ επιθυμεί να αλλάξει η εικόνα της Κυβέρνησης , που είναι γενικώς παραδεκτό, ότι αντιμετωπίζει προβλήματα.

Εκθείασε τις ικανότητες Χάσικου, αφού θεωρεί ότι με την καλώς νοούμενη πολιτική του σκληράδα και ενίοτε ΜΑΓΚΙΑ, έδινε μια διαφορετική αίσθηση στους πολίτες για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης σε σχέση με την ακολουθητέα πολιτική, αλλά και την παραγωγικότητα της. Εξάλλου στο Υπουργικό Συμβούλιο διαμορφώνεται η πολιτική του κράτους και ελάχιστοι υπουργοί εκφράζουν με θάρρος την άποψη τους , ιδιαίτερα όταν ο εκρηκτικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ισχυρή γνώμη για κάποιο θέμα που ανακύπτει.. .

Από πλευράς του ο κ. Χάσικος, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε άκουσε προσεκτικά τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και χωρίς να δώσει περαιτέρω υποσχέσεις, παρέπεμψε σε μεταγενέστερο στάδιο, για τις όποιες ενέργειες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά σε σχέση με το κόμμα υποσχέθηκε, ότι θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για να βοηθήσει…

Όσον αφορά το θέμα της υπουργοποίησης, εκ πρώτης ο Σωκράτης Χάσικος απορρίπτει τέτοιο ενδεχόμενο, αφού δεν είναι στις προτεραιότητες του αυτή την περίοδο.

Φυσικά όσοι γνωρίζουν τον κ. Νεοφύτου, είναι σίγουροι ότι θα επανέλθει για να πιέσει προς την κατεύθυνση Χάσικου, ώστε να αποδεχθεί διορισμό του στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, που εν πολλοίς θα καθορίσει αρκετά για το μέλλον του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης, που παραμένουν πάντα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ

Η συνάντηση των δυο αντρών έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και το άμεσο μέλλον θα καταδείξει αν οικοδομήθηκε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΓΑΣΙΑ, η οποία μπορεί να αλλάξει αρκετά στον πολιτικό χάρτη και στην περιρρέουσα Προεδρικού- ΔΗΣΥ.