Ο Γιαννάκης Ομήρου καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να απαντήσει στους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου

Ο Γιαννάκης Ομήρου καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να απαντήσει στους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου

Το περιστατικό με την συνομιλία Τσαβούσογλου-Χριστοδουλίδη και οι ισχυρισμοί του πρώτου ως προς το ποια λύση προκρίνει η Ελληνική Κυπριακή πλευρά, συνιστά την επιτομή μιας πρωτοφανούς συμπεριφοράς της Τουρκίας, και δεν προσφέρεται  για επικοινωνιακές αναλύσεις, εντυπωσιακές περιγραφές και ερμηνευτικές προσεγγίσεις, αναφέρει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

"Καθήκον του Προέδρου της Δημοκρατίας, να δώσει απάντηση. Όχι με σύνδρομα ενοχής, ομνύοντας «πίστιν και σεβασμόν» σε  συγκεκριμένη μορφή λύσης, ως να ευθύνεται ο Κυπριακός Ελληνισμός για τη συνεχιζόμενη κατοχή, αλλά σε καταγγελία της άθλιας τουρκικής επιχείρησης δημιουργίας ψευδούς εικόνας και διαστροφής της πραγματικότητας, που βοά για το συνεχιζόμενο έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου και του λαού της", αναφέρει σε ανακοίνωση ο κ. Ομήρου.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Αναφέρει πρόσθετα ότι η επικείμενη ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού, αποτελεί ευκαιρία για να τεθεί κάτω από τους προβολείς της διεθνούς κοινότητας και να στηλιτευθεί η τουρκική συμπεριφορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ