Αβέρωφ: Θέλουμε επανέναρξη διαλόγου για λύση του Κυπριακού στη βάση ΔΔΟ (Βίντεο)

Αβέρωφ: Θέλουμε επανέναρξη διαλόγου για λύση του Κυπριακού στη βάση ΔΔΟ (Βίντεο)

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ για το κυπριακό

Θέλουμε την επίλυση του Κυπριακού και να ξαναρχίσει ο διάλογος για λύση του Κυπριακού πάνω στη συμφωνημένη βάση που δεν είναι άλλη από τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ
 
Σε δηλώσεις στο Ζύγι και κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον Κύπριο ομόλογο του Νίκο Χριστοδουλίδη για λύση συνομοσπονδίας στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «θα μείνω μακριά από αυτή τη συζήτηση. Αυτές τις μέρες γίνεται μια προσπάθεια εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη με τις επαφές του αλλά και με τη συνάντηση που θα έχει με τον ΓΓ του ΟΗΕ για να σπάσουμε το αδιέξοδο για να επαναρχίσει ο διάλογος».
 
Πρόσθεσε ότι «μετά από 45 χρόνια κατοχής αυτό το αδιέξοδο είναι εις βάρος της δικής μας πλευράς» και κάλεσε όλους να περιμένουν σημειώνοντας πως «έχουμε μέρες και για την αντιπολίτευση και για όλους να σχολιάζουν και να κάνουν κριτικές. Ας αφήσουμε να τελειώσει η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν θα τελειώσουν οι μέρες, μήνες, βδομάδες, ώρες για την αντιπολίτευση, για όλους και για μας τους κυβερνώντες».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ακόμα ότι πρέπει «μετά από 45 χρόνια να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν κερδίζουμε στην διεθνή σκηνή με το να κρατούμε όλοι ένα μικρόφωνο και να προσπαθούμε να καταγράψουμε πόντους για εσωτερική κατανάλωση. Αυτά δεν μετρούν, τις πλείστες φορές οι πόντοι που καταγράφουμε είτε ως κυβερνήσεις, είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβερνώντα κόμματα στρέφονται ενάντια στην εθνική μας υπόθεση».
 
Μην νομίζουμε συνέχισε ο κ. Νεοφύτου ότι «οι ξένοι δεν παρακολουθούν τις όλες συμπεριφορές μας. Αν κάτι πρέπει να βγαίνει από την Κύπρο, ολότητα και ενότητα όλων, κυβέρνησης και όλου του πολιτικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας, είναι ότι θέλουμε την επίλυση του Κυπριακού, θέλουμε να ξαναρχίσει ο διάλογος πάνω στη συμφωνημένη βάση που δεν είναι άλλη από τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».

Δείτε βίντεο:

Πηγή: ΚΥΠΕ