Σιζόπουλος: «Η ΕΔΕΚ δεν θα επιτρέψει η ΚΔ να καταλυθεί με υπογραφή πολιτικών»

Σιζόπουλος: «Η ΕΔΕΚ δεν θα επιτρέψει η ΚΔ να καταλυθεί με υπογραφή πολιτικών»

Πήγε στα Φυλακισμένα Μνήματα αντιπροσωπεία του Κινήματος

Δεν θα επιτρέψουμε η Κυπριακή Δημοκρατία η οποία ιδρύθηκε και συστάθηκε με θυσία και αίμα  ηρώων, να καταλυθεί με υπογραφή πολιτικών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.
 
Με αφορμή την αυριανή επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, αντιπροσωπεία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κόμματος, κ. Σιζόπουλο, παρέστη σε τρισάγιο και κατάθεσε στεφάνια στα Φυλακισμένα Μνήματα.
 
 
Σε δηλώσεις μετά το τρισάγιο, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε ότι σε μια περίοδο ασύμμετρων απειλών και ορατών κινδύνων για τον κυπριακό ελληνισμό, ως αποτέλεσμα των προκλητικών ενεργειών και της επιθετικής πολιτικής της κατοχικής δύναμης και του κατοχικού καθεστώτος, η απότιση φόρου τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας «αποτελεί αναβάπτισμα στους αγώνες αυτών των ανθρώπων που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν για να έχουμε σήμερα ως κυπριακός λαός την ελευθερία μας».
 
Για το λόγο αυτό, είπε, με αφορμή την 60η επέτειο από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΕΔΕΚ και οι οργανώσεις οι οποίες είναι συνδεδεμένες με την ΕΔΕΚ, θεωρούν «χρέος και υποχρέωση να αποτίσουμε αυτόν τον ελάχιστο φόρο τιμής  σε αυτούς που είχαν πρωταγωνιστήσει για την απελευθέρωση της πατρίδας μας».
 
 
Διαβεβαίωσε ότι ως ΕΔΕΚ, «ένα κόμμα που αγωνίστηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία του κυπριακού λαού, δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε αυτή η  Δημοκρατία η οποία ιδρύθηκε, συστάθηκε  και λειτουργεί με θυσία και αίμα  ηρώων, να καταλυθεί με υπογραφή πολιτικών».