Αβέρωφ: Ας επανενώσουμε την Κύπρο και όποιος θέλει ας είναι Πρόεδρος

Αβέρωφ: Ας επανενώσουμε την Κύπρο και όποιος θέλει ας είναι Πρόεδρος

Όλα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Απάντηση σε ότι αφορά τη συνεργασία με το ΑΚΕΛ και σε όσα είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στην Offsite ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος για το συγκεκριμένο θέμα έδωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε δηλώσει στον συνάδελφο Στέλιο Στυλιανού πως διαχρονικά κάποιες από τις πιο αποτελεσματικές πολιτικές συνεργασίες που είχαμε στην Κύπρο ήταν μεταξύ του ΑΚΕΛ και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου ότι οι διακυβερνήσεις με το ΑΚΕΛ ήταν πλέον πετυχημένες, ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι «Θα ήταν, γενικά λέω, άστοχο και άσκοπο εν έτη 2019, αν πράγματι το ΑΚΕΛ το ΔΗΚΟ και όλοι εννοούν για την κρισιμότητα των καιρών και συμφωνώ μαζί τους, ότι είναι αβέβαιο το αύριο για τηνπατρίδα μας, να κοιμούνται κάποιοι και να ξυπνούν και να ασχολούνται για το τι θα γίνει το 2023. Ας μεριμνήσουμε πρώτα να έχουμε μια Κύπρο επανενωμένη κι από εκεί και πέρα όποιος θέλει ας είναι Πρόεδρος. Αν η Κύπρος θα υποφέρει, τα τετελεσμένα θα παγιώνονται και πιο δυσάρεστες εξελίξεις θα ζει ο κυπριακός ελληνισμός, ποιος θα ήθελε να είναι Πρόεδρος αυτού του τόπου. Όσο για το σχόλιο ότι οι πιο αποδοτικές κυβερνήσεις ήταν του ΔΗΚΟ με το ΑΚΕΛ όπως τη συγκυβέρνηση του 2008-2013; Το άκουσα κι εγώ και μου δημιουργήθηκε μεγάλη έκπληξη γιατί μαζί με το Νικόλα Παπαδόπουλο θεωρούσαμε από το 2008-2013 ως καταστροφική για την οικονομία τη διακυβέρνηση Χριστόφια που ήταν μαζί με το ΔΗΚΟ. Τι άλλαξε και έγινε η πιο αποδοτική;».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Σε δηλώσεις και απαντώντας σε δημοσιογράφους για το κυπριακό και τη διακυβέρνηση ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ την περίοδο 2008-20013, προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ότι κορυφώνονται οι διεργασίες για μια τριμερή και πενταμερή σύνοδο, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε και χθες την ετοιμότητά του και ποια είναι η θέση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο κ. Νεοφύτου απάντησε ως εξής:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

«Η αποφασιστικότητα της Ε/κ πλευράς πρέπει να φεύγει από την Κύπρο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως πάντα αλλά και από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας. Θέλουμε, όπως το επαναλαμβάνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν μια νέα πρωτοβουλία για το κυπριακό, στη συμφωνημένη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και λαμβανομένων υπόψη των έξι παραμέτρων του ΓΓ των ΗΕ, που είναι και η πεμπτουσία του κυπριακού. Εμείς στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν το ίδιο, να στέλνουμε ένα μήνυμα, γιατί είναι η ώρα η κρίσιμη σε αυτό το σταυροδρόμι που βρισκόμαστε για το μέλλον της Κύπρου και του κυπριακού ελληνισμού».