Αβέρωφ: Δεν μπορούμε να μπούμε σε διάλογο εφόσον συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις

Αβέρωφ:  Δεν μπορούμε να μπούμε σε διάλογο εφόσον συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις

Δεν μπορεί να διεξαχθεί διάλογος κάτω από απειλές, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ωσότου το αδιέξοδο παραμένει, η επιθετικότητα της Τουρκίας  θα οξύνεται, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί διάλογος κάτω από απειλές.
 
Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο επίσκεψης του στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, ο κ.Νεοφύτου κλήθηκε να σχολιάσει τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, λέγοντας ότι η θέση του ΔΗΣΥ ήταν και παραμένει ξεκάθαρη.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας 

"Πρέπει η δική μας πλευρά, όπως πράττει ο ΠτΔ, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη του διαλόγου το συντομότερο δυνατόν, εντός των παραμέτρων του ΓΓ και του μοντέλου της λύσης της ΔΔΟ", ανέφερε.
 
Εξέφρασε δε την εκτίμηση πως "ωσότου το αδιέξοδο παραμένει, η επιθετικότητα της Τουρκίας, μέρα με τη μέρα, θα οξύνεται".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ
 
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του ΠτΔ ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε διάλογο εφόσον συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως αυτό είναι πλήρως κατανοητό.
 
Εάν υπάρξει συμφωνία για να επαναρχίσει ο διάλογος, συνέχισε, "είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να γίνονται ενέργειες που δηλητηριάζουν το κλίμα και ούτε να διεξάγεται ο διάλογος κάτω από απειλές".
 
Σε σχέση με το αίτημα για συζήτηση του θέματος της Αμμοχώστου στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε., ο κ.Νεοφύτου είπε πως θα αναμένει την αυριανή ενημέρωση, στο Εθνικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει πλήρη εικόνα, πριν σχολιάσει οτιδήποτε.

Πηγή: ΚΥΠΕ