Α. Νεοφύτου: Στηρίζουμε το ΓΟΚ και κάθε κέντρο ποιοτικής ιατρικής υπηρεσίας

Α. Νεοφύτου: Στηρίζουμε το ΓΟΚ και κάθε κέντρο ποιοτικής ιατρικής υπηρεσίας

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Της στήριξης του ΔΗΣΥ αλλά και του Προέδρου του κόμματος προσωπικά τυγχάνει το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, αλλά και κάθε κέντρο ποιοτικής ιατρικής υπηρεσίας, όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας την ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, στο πλαίσιο εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ
 
Ο κ. Νεοφύτου επισκέφθηκε σήμερα το ΓΟΚ και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, από τον διευθυντή του Διοικητικού Συμβουλίου, Κίκη Καζαμία και τον ιατρικό διευθυντή του, καθηγητή Νικόλαο Ζάμπογλου.
 
"Ως ΔΗΣΥ κι εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε όσο μπορούμε και αυτό το κέντρο και όλα τα κέντρα ποιοτικής ιατρικής υπηρεσίας", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπενθυμίζοντας ότι "η εφαρμογή του ΓεΣΥ δίνει την ευκαιρία και το δικαίωμα στον κόσμο να κάνει την επιλογή του γιατρού αλλά και του θεραπευτηρίου της προτίμησης του".
 
Την ίδια ώρα σημείωσε πως "πρέπει να διασφαλίσουμε ότι, με την πλήρη εφαρμογή (του ΓεΣΥ), θα κρατήσουμε τη βιωσιμότητα και των δημόσιων νοσηλευτηρίων αλλά και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, γιατί θέλουμε και τα κρατικά αλλά και τα ιδιωτικά και βιώσιμα να είναι, αλλά και να καλυτερεύουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους Κύπριους ασθενείς".
 
Αυτό, υπέδειξε, είναι το μεγάλο στοίχημα "και εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε αυτά τα κέντρα γιατί τα έχει ανάγκη η κοινωνία μας και οι ασθενείς μας".

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Ο κ. Νεοφύτου σχολίασε επίσης και τα θέματα που έχουν προκύψει και έχουν αναδειχθεί μέσα από τη συμφωνία του ΓΟΚ με το κράτος και το "δικαιολογημένο παράπονο", που όπως είπε, του έχει εκφράσει ο καθηγητής Ζάμπογλου.
 
"Αυτό το πρότυπο κέντρο, που έπρεπε να αγκαλιαστεί από όλους, ένιωσε και νιώθει ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη στοργή και συμπαράσταση", ανέφερε, και πρόσθεσε "όπως και σε όλο τον κόσμο, πρώτα σε αμφισβητούν, μετά σε χλευάζουν και μετά σε παραδέχονται. Η επιτυχία έχει πάντα εχθρούς, η αποτυχία βρίσκει πολύ συμπόνια".
 
Διαμήνυσε ακόμη πως το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο τιμά την Κύπρο, τους συντελεστές του και όλο το προσωπικό, καθώς και τους ανθρώπους που επένδυσαν σε αυτό, " όχι για να βγάλουν χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν τους κύπριους ασθενείς και όχι μόνο".
 
Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Κίκη Καζαμία, ο κ. Νεοφύτου είπε πως είναι ένας άνθρωπος με τον οποίον έχει τα περισσότερα κοινά, υπενθυμίζοντας πως και οι δυο διετέλεσαν Δήμαρχοι, βουλευτές, Υπουργοί Συγκοινωνιών αλλά και Πρόεδροι Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Καζαμίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τόνισε ότι το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο συνεχίζει την πορεία του όπως την ξεκίνησε πριν από σχεδόν δυο χρόνια, έχοντας ως πρώτιστη έγνοια τους ασθενείς.
 
"Κάποιοι θέλουν να προβάλλουν την επιχειρηματική πλευρά των δραστηριοτήτων μας για τους δικούς τους λόγους. Εμάς δεν μας απασχολεί το θέμα της επικερδότητας της επιχείρησης μας. Είτε το δέχονται είτε όχι, οι οποιοιδήποτε μας παρακολουθούν, πρώτιστη έγνοια μας είναι, ναι μεν να επιβιώσουμε, αλλά να μεγιστοποιήσουμε την κοινωνική προσφορά προς αυτούς που, δυστυχώς, έχουν την ανάγκη της υπηρεσίας αυτού του κέντρου", είπε.
 
Υπενθυμίζοντας πως το ΓΟΚ ήταν το πρώτο ιδιωτικό νοσηλευτήριο  το οποίο είχε δηλώσει, "σε πολύ δύσκολους καιρούς αμφισβήτησης του ΓεΣΥ", ότι θα εντασσόταν και έχει ενταχθεί, ο Κίκης Καζαμίας ανέφερε πως το κέντρο βρίσκεται "σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση μιας σύμβασης συνεργασίας που θα καλύπτει και τη Β` φάση του ΓεΣΥ".
 
Εξέφρασε την ελπίδα "αυτή την πορεία να ακολουθήσουν και τα άλλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια έτσι που έγκαιρα να σταματήσουν οι οποιεσδήποτε συζητήσεις και αμφισβητήσεις, γιατί το ΓεΣΥ έγινε για να παραμείνει και όχι να οδηγήσει σε οποιεσδήποτε περιπέτειες".
 
Τέλος σημείωσε ότι τη μεγαλύτερη συμβολή για τη επιτυχία του ΓΟΚ την έχουν οι ίδιοι οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό, ενώ ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση δυο χρόνων λειτουργίας του, στο τέλος Οκτωβρίου, θα παραχωρηθεί διάσκεψη Τύπου για απολογισμό του έργου του.

Πηγή: ΚΥΠΕ