Τα κονκλάβια ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ διαφωνούν και ανατινάσσουν τις γέφυρες συνεργασίας

Τα κονκλάβια ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ διαφωνούν και ανατινάσσουν τις γέφυρες συνεργασίας

Τα περί άψογης συνεργασίας με το ΑΚΕΛ παρέπεμπαν στον Τάσσο

Του Στέλιου Ξιουρή

Τους χωρίζουν πολλά και τους ενώνουν πολύ λίγα. Η συνύπαρξη τους μόνο για τα θέλγητρα της εξουσίας θα τους εκθέσει στην κοινωνία , η οποία θα γνωρίζει ότι ο γάμος γίνεται μόνο και μόνο για συμφεροντολογικούς λόγους. Οπόταν η ασυμφωνία χαρακτήρων θα ανακύψει στην διάρκεια του έγγαμου βίου και όλα είναι πιθανά…

Μπορεί και να μην είναι δόκιμη η αναφορά στα περί γάμου και το μπέρδεμα των κοινωνικών θεμάτων με την πολιτική, αλλά η κατάσταση με τους παρατρεχάμενους  που βρίσκονται δίπλα από τους ηγέτες των κομμάτων ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ, παραπέμπει προς αυτή την κατεύθυνση.  Και η συμβίωση σε γάμο με συμφεροντολογικά κίνητρα οδηγεί σε βάσανα, κακουχίες, απιστίες και τελικά στον χωρισμό…Άσε που προκύπτουν και παιδιά- θύματα.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Εν πάσει περιπτώσει η προσπάθεια για να συνεργαστούν τα κόμματα τη αντιπολίτευσης, μάλλον δείχνει να είναι ΑΣΥΜΒΑΤΗ με τα υφιστάμενα δεδομένα, αφού εκείνοι που θα κληθούν να την υπηρετήσουν, τα επονομαζόμενα ΚΟΝΚΛΑΒΙΑ των ηγετών παρουσιάζονται να εκπέμπουν σε διαφορετικά μήκη κύματος , αλλά και στις θέσεις τους να καταδεικνύουν ότι απέχουν έτη φωτός.

Αν και ο πολίτης – ψηφοφόρος δεν μπορεί να γνωρίζει τι λέγεται στο παρασκήνιο, όπου εκφράζονται ελεύθερα οι των κονκλαβίων,  εντούτοις διαμορφώνει άποψη και από τις κοινές παρουσίες τους στα τηλεοπτικά πάνελ, αλλά και στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Οι καβγάδες για το Κυπριακό με ανταλλαγή βαριών εκφράσεων, όπως συνέβη πρόσφατα με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΟ ΔΑΜΙΑΝΟΥ και τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ- κλασικά στελέχη των κονκλαβίων- καταδεικνύει ότι δύσκολα θα πειστεί κάποιος ότι η συνεργασία των δυο κομμάτων μπορεί να γίνει στην βάση προγραμματικών θέσεων που θα τηρηθούν απαρέγκλιτα.

Εξάλλου η πολιτική στην Κύπρο συνίσταται σε δυο βασικά θέματα , που είναι το Κυπριακό και η οικονομία. Προφανώς αυτή την περίοδο απέχουν κατά παρασάγγας οι προσεγγίσεις των δυο μερών.

Όπως δε μας έλεγε ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, αν και δεν μπορούμε να παραμείνουμε για άλλη μια πενταετία εκτός εξουσίας, η συνύπαρξη μας θα είναι αδύνατη , αφού με πόνο ψυχής μας τόνισε, τα χνώτα μας με τους ΔΗΚΟικούς δεν ταιριάζουν…

Η  άψογη συνεργασία με το ΑΚΕΛ παρέπεμπε στον Τάσσο

Από πλευράς ΔΗΚΟ αντιμετώπισαν με μουρμουρητά και με χαμηλόφωνα σχόλια την δήλωση του Προέδρου του κόμματος ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ότι η συνεργασία ΔΗΚΟ – ΑΚΕΛ στην διακυβέρνηση ήταν η πλέον επωφελής για τον τόπο. Προφανώς αγνόησαν ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ παρέπεμπε στον αείμνηστο πατέρα του ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και ως εκ τούτου είχε άκρως σημειολογική σημασία η αναφορά. Ο δε Νικόλας Παπαδόπουλος γνωρίζει ότι για να εκπληρωθούν οι πολιτικοί στόχοι του, θα πρέπει να τυγχάνει ευνοϊκής αντιμετώπισης και μεταχείρισης από τους οπαδούς ενός εκ των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων, που ως εκ της σύνθεσης του πολιτικού σκηνικού καθίστανται…απαραίτητοι.  Όποιο και από τα δυο ανώτατα πολιτειακά αξιώματα( Πρόεδρος Βουλής – Πρόεδρος Δημοκρατίας) να κυνηγήσει ο Νικόλας χρειάζεται την στήριξη και την ψήφο είτε των ΑΚΕΛικών ή των Συναγερμικών…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Ο Άντρος μετάνιωσε για συναντήσεις και περιρρέουσα συνεργασίας με ΔΗΚΟ

Σύμφωνα και με σύντροφο που κατοικοεδρεύει στην Εζεκία Παπαϊωάννου, μεγαλύτερη αντίδραση για τα περί συνεργασίας με το ΔΗΚΟ συνάντησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ.

Η περιρρέουσα έπνιξε κυριολεκτικά  τα όποια θετικά προέκυπταν από μια συνάντηση με ένα , αν όχι και τον μοναδικό, εν δυνάμει σύμμαχο για να ανέλθουν στην εξουσία, αφού οι ΑΚΕΛικοί φαίνεται ότι δύσκολα μπορούν να συνυπάρξουν με τους ΔΗΚΟικούς. Όπως μας έλεγε στέλεχος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ νιώθουμε ότι  η συνύπαρξη με ορισμένους εξ αυτών θα μας προκαλέσει …έμφραγμα.

Όσον αφορά τον Γ.ΓΡ. του ΑΚΕΛ και τους υπόλοιπους δελφίνους του κόμματος, η προσοχή είναι πλέον στραμμένη στο συνέδριο τους τον Ιούνιο του 2020 και τις ανακατατάξεις στην ηγεσία με το κύριο ερώτημα που χρήζει απάντησης να είναι αν θα συνεχίσει να υπηρετεί από το μετερίζι του ηγέτη της αριστεράς  ο Άντρος Κυπριανού.

Πάντως επειδή στην πολιτική όλα είναι πιθανά, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέχρι τις Προεδρικές του 2023 και αφού μεσολαβήσουν οι καθοριστικές βουλευτικές του 2021, δεν πρέπει να αποκλειστεί  ότι τελικά μπορεί να γίνει ο γάμος για συμφεροντολογικούς λόγους που προαναφέραμε και τα οφέλη να τα αποκομίσει ο κουμπάρος…