Εβδομάδα Αμμοχώστου: Διορίζονται δικηγόροι για τα Βαρώσια -Δηλώσεις Σ. Ιωάννου

Εβδομάδα Αμμοχώστου: Διορίζονται δικηγόροι για τα Βαρώσια -Δηλώσεις Σ. Ιωάννου

Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Εβδομάδα Αμμοχώστου είναι αυτή που διανύουμε και όλοι σε πολιτικό, αλλά και κοινωνικό επίπεδο αναμένουν τις εξελίξεις. Αύριο Τετάρτη 09 Οκτωβρίου το θέμα της βουβής πόλης θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στόχος να επιβεβαιωθούν τα  ψηφίσματα για την Αμμόχωστο και η Συμφωνία της  Γ’ Βιέννης.
 
Σε αναμονή βρίσκεται και ο Δήμος Αμμοχώστου, ενώ  την ερχόμενη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου θα συγκληθεί η συνεδρία της Ολομέλειας του Συμβουλίου. Όπως ανέφερε στην «Newsbomb», ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου το Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει να εξετάσει  και να αποφασίσει το  διορισμό Επιτροπής Νομικών αποτελούμενη από οκτώ έως εννιά δικηγόρους.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Ιωάννου η Επιτροπή αυτή θα έχει «καθαρά συμβουλευτικό ρόλο και τίποτε άλλο». Ο σκοπός σύμφωνα με τον Δήμαρχο είναι οι ειδικοί να βοηθούν το Συμβούλιο σε υποθέσεις που αφορούν το περιουσιακό κυρίως.
 
famagusta 6 e1487667772846 1
 
 
Επικαιροποιημένα στοιχεία 
 
Ο κ. Ιωάννου κάλεσε τους Αμμοχωστιανούς να  επικαιροποιήσουν τα  στοιχεία για τις περιουσίες στην περίκλειστη πόλη και το παραλιακό μέτωπο για να είναι εφικτές οι προσφυγές στην «Επιτροπή Ακινήτων» των κατεχομένων ώστε να μπορέσουν να αποσπάσουν αποζημιώσεις. Στα επικαιροποιημένα στοιχεία πρέπει να υπάρχουν και δεδομένα των κληρονόμων. Παράλληλα, ξεκάθαρα στοιχεία οφείλουν να έχουν και οι Εταιρείες. 
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου υπάρχουν 425 οικόπεδα τα οποία πιθανόν να αντιστοιχούν σε παραπάνω από ένα τίτλους.  Ταυτόχρονα, στην «Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας» εκκρεμούν πάνω από 500 υποθέσεις Αμμοχωστιανών.
 
 
Σε συνέντευξή του στη «Νewsbomb» ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης κάλεσε τους Αμμοχωστιανούς  και όχι μόνο να προσφύγουν στην «Επιτροπή» αφου με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται το ψευδοκράτος. Ταυτόχρονα είπε ότι μέσω των προσφυγών δεν μπορούν οι κατοχικές Αρχές να οικειοποιηθούν ή να δώσουν αλλού τις περιουσίες.