Γ. Διευθυντές Υπουργείων: Έλαβαν: Αναστασιάδης 4, Νικόλας 1

Γ. Διευθυντές Υπουργείων: Έλαβαν: Αναστασιάδης 4, Νικόλας 1

Φωνές από ΑΚΕΛ- Μεμψιμοιρίες από Αβέρωφ

Του Στέλιου Ξιουρή

Τους ΔΕΡΒΕΝΑΓΕΣ των Υπουργείων που ενίοτε αποτελούν τον σκιώδη και στις περισσότερες φορές διαχειρίζονται και το χαρτοφυλάκιο, με τον πολιτικό τους προϊστάμενο να παριστάνει για τους τύπους τον Υπουργό, διόρισε η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ( ΕΔΥ).

Των διορισμών προηγήθηκε επίπονη και χρονοβόρος διαδικασία, που προφανώς διανθίστηκε με κομματικό παρασκήνιο, που σ’ αυτές τις περιπτώσεις διαδραματίζει πάντα σημαντικό ρόλο και σε κάποιες περιπτώσεις καθορίζει και το αποτέλεσμα.

Στην προκειμένη η ΕΔΥ, είχε να προσφέρει διορισμό για 5 κενωθείσες θέσεις Γενικών Διευθυντών, κάτι που καθιστούσε την απόφαση της ιδιαίτερα δύσκολη, αφού οι εν λόγω θέσεις είναι οι ανώτατες δημοσιοϋπαλληλικές και πέραν από το ελκυστικό πακέτο αμοιβών, προσφέρουν αίγλη και όπως προαναφέραμε ισχύ στα υπουργεία και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Οι μεμψιμοιρίες, ανάμεσα σε όσους απορρίφθηκαν βρίσκονται στην ημερησία διάταξη, αλλά στην προκειμένη φωνές ακούγονται και από το κυβερνών κόμμα, αφού οι επιλογές φαίνεται να είναι καθαρά προσωπικές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ακόμη αξιοσημείωτο ότι δεν διορίστηκε κάποιος που να προέρχεται από τον χώρο της αριστεράς, με το ΑΚΕΛ να ξεδιπλώνει το επόμενο διάστημα τις διαμαρτυρίες του και την δυσαρέσκεια του, καταλογίζοντας στην Κυβέρνηση πρόθεση για έλεγχο της κρατικής μηχανής, με διορισμό ημετέρων.

Από πλευράς ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του κόμματος ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ αν και δυσαρεστημένος, αφού πλέον δεν ΕΙΣΑΚΟΥΕΤΑΙ από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δεν θα δημοσιοποιήσει τα παράπονα του για ευνόητους λόγους, αν και κάποιος μπορεί να επισημάνει ότι οι 4 διορισθέντες είναι εκτός από Αναστασιαδικοί και Συναγερμικοί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, αν και δεν μετείχε έντονα και ιδιαιτέρως ενεργά στο παρασκήνιο, εντούτοις κατάφερε να διορίσει ένα εξ αυτών( ΘΕΟΦΑΝΗ ΤΡΥΦΩΝΟΣ)  και με τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν είναι και ευχαριστημένος.

Όσον αφορά τους διορισθέντες θα λάβουν σύμφωνα με πληροφορίες , όπως σας ενημέρωσε και προ διμήνου η newsbomb, τις Γ. Διευθύνσεις των πιο κάτω Υπουργείων :

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΕΛΗ: Γ.Δ Υπουργείου Οικονομικών
  • ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΤΣΙΟΛΑΣ: Γ.Δ Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΕΠΣΑ), ενώ θα παραμείνει και εξ απορρήτων του Προέδρου ως Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.
  • ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΥΚΑ: Γ.Δ Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων- Περιβάλλοντος
  • ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΔΗΣ: Γ. Δ Υπουργείο Παιδείας.

Για τα δυο γαλάζια παιδιά Λουκά- Παναγίδη, υπάρχει προβληματισμός για ποια εκ των δυο θέσεων Γ.Δ θα διοριστούν, αν και όπως τα καταγράφουμε είναι το επικρατέστερο σενάριο.

  • ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΟΣ: Γ.Δ. Υφυπουργείου Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι με τους διορισμούς, θα υπάρξουν και περαιτέρω ανακατατάξεις στα ψηλά κλιμάκια της δημόσιας υπηρεσίας, ενώ θα πρέπει να καλυφθούν και δυο θέσεις Επάρχων που κατείχαν ο μεν κ. Παναγίδης στην Λευκωσία ο δε κ. Τσιόλας της Κερύνειας.

Ακόμη τον επόμενο χρόνο θα κενωθεί άλλη μια θέση Γ.Δ λόγω αφυπηρέτησης του ΑΝΤΡΕΑ ΑΣΣΙΩΤΗ που κατέχει την θέση στο Υπ. Δικαιοσύνης.