Η Ιταλία καταδικάζει την επέμβαση Τουρκίας στην ΑΟΖ

Η Ιταλία καταδικάζει την επέμβαση Τουρκίας στην ΑΟΖ

Στηρίζει την Κύπρο στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε καταδίκασε την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία και εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Ιταλίας προς την Κύπρο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα μαζί του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο τετ α τετ Αναστασιάδη - Τουσκ

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, «ο Πρόεδρος ενημέρωσε αναλυτικά τον Ιταλό Πρωθυπουργό για τις εξελισσόμενες έκνομες ενέργειες και την επέμβαση της Τουρκίας σε αδειοδοτημένο θαλασσοτεμάχιο της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ
 
Όπως αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «ο κ. Κόντε επανέλαβε τη θέση της χώρας του, καταδικάζοντας ξεκάθαρα την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία και εξέφρασε πλήρη αλληλεγγύη της Ιταλίας προς την Κύπρο, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή τη θέση θα τηρήσει και στην επικείμενη συζήτηση του θέματος στην προσεχή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ